Connect with us

Μαγειρική

    Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι          

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. τραχανά ξινό

1.200 ml νερό ή ζωµό κρέατος, καυτό

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας τοµατοπελτέ

½ κουτ. γλυκού µπούκοβο

6-8 λιαστά τοµατάκια, ψιλοκοµµένα

200 γρ. πρόβειο γιαούρτι, σε θερµοκρασία δωµατίου

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τον πελτέ, το µπούκοβο, τα τοµατάκια, λίγο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύετε για 1΄ και προσθέτετε τον τραχανά. Χαµηλώνετε λίγο ακόμα τη φωτιά και ρίχνετε τον ζωμό σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί πρώτα η πρώτη δόση πριν προσθέσετε την επόμενη. Μαγειρεύετε περίπου για 25΄, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να χυλώσει σαν ριζότο. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και, αφού κρυώσει ελαφρά ο τραχανάς, προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά. Σερβίρετε τον τραχανά µε επιπλέον γιαούρτι και µπούκοβο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement