Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μελωδίες και ποιήματα- Φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι γιορτάζουν αύριο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Published

on

 

Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τιμούν αύριο φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι της Πάτρας με εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στις δράσεις που υλοποιεί το Ράδιο Γάμμα έως τις 24 Μαρτίου. Για μία εβδομάδα κάθε και τέταρτο της ώρας, 21 άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού μοιράζονται με τους ακροατές στίχους μεγάλων ποιητών

Επίσης, αύριο, από τις 10:00 έως τις 12:00, το Ράδιο Γάμμα και η «Πρωινή Εκδρομή» με την Ελευθερία Στεργιοπούλου, γιορτάζουν  την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην “Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά”, με ένα  ραδιοφωνικό πρόγραμμα δύο ωρών με ζωντανή μετάδοση ήχου και εικόνας και καλεσμένη την συγγραφέα Μαρία Παναγιωτακοπούλου, ενώ θα ακουστούν και απαγγελίες ποιημάτων από την ηθοποιό Ζαχαρή  Αχιλλεοπούλου.

Την πρώτη ώρα, ο μουσικοσυνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου και η Έλενα Λεώνη, θα μας ταξιδέψουν σε μαγικά μουσικά ταξίδια ,ενώ την δεύτερη ώρα ο μουσικοσυνθέτης κιθαριστής Γιώργος Αθανασακόπουλος, μαζί με τους Χρύσα Πανταζοπούλου φωνή και Παρή Καφετζής Μαντολίνο, θα συνεχίσουν το μαγικό ταξίδι.

«ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ-ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ»

Αύριο η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» στην Πάτρα, στις 7.30 μ.μ. φιλοξενεί τη συγγραφέα Μαρία Παναγιωτακοπούλου και τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου με το έργο τους «Κωστής Παλαμάς-οι μούσες που αγάπησα» οι οποίοι θα παρουσιάσουν το βιβλίο και το cd με αναφορά στην ερωτική ποίηση και την ερωτική ζωή του μεγάλου μας ποιητή. Η παρουσίαση του έργου στον χώρο αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς και που πολλά ποιήματα έχει γράψει γι’ αυτό. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Σοφία Παπαδοπούλου- Βασιλοπούλου και τα μελοποιημένα ερωτικά ποιήματα του Παλαμά θα ερμηνεύσει η Έλενα Λεώνη. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο ποιητής Γιώργος Σπηλιώτης που θα κάνει μικρή αναφορά για την ερωτική ζωή του ποιητή ενώ τον συντονισμό έχει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

Ακόμη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων περιοχής Πατρών και το Πολύεδρο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης αύριο στις 7:00 μ.μ.

Ποιητές και φίλοι, αναγνώστες της ποίησης διαβάζουν ένα αγαπημένο τους ποίημα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο, Κανακάρη 147 και όσοι επιθυμούν να διαβάσουν ένα ποίημα, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: Πολύεδρο 2610-277342, Άγγελο Λυκουργιώτη, πρόεδρο Σ.Φ.Π.Π. 6979672150, Χαρά Αντωνοπούλου, αντιπρόεδρο Σ.Φ.Π.Π. 6945451630.

Ροή ειδήσεων

Advertisement