Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου στην Ηλεία – Επαφές με φορείς για την ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά

Published

on

Στον Πύργο βρέθηκε χθες η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, όπου είχε επαφές με φορείς της πόλης και του νομού.

Η κα Σδούκου το πρωί βρέθηκε στην ΔΕΕΠ Ν. Ηλείας, μαζί με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλο, όπου με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Λαμπρόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της, συζήτησαν θέματα που αφορούν τις τιμές της ενέργειας στην αγορά αυτή την περίοδο, τα κίνητρα που έχουν δοθεί για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε επιχειρήσεις και κατοικίες, καθώς και για διάφορες άλλες παρεμβάσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες και οι πολίτες να ανασάνουν οικονομικά όσον αφορά το κόστος της ενέργειας.

Ακολούθως, το απόγευμα η κα Σδούκου μαζί με τους βουλευτές κ.κ.  Θεοδώρα Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλο, βρέθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, όπου συζήτησαν με τον πρόεδρο κ. Ηλία Ξανθούλη και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο ενεργειακό κόστος και στα προβλήματα που έχουν οι επιχειρήσεις, όπου η κα Σδούκου εξήγησε πως γίνονται οι χρεώσεις, ενώ στάθηκε και στα ποσά που έχει δώσει έως τώρα η κυβέρνηση για να … ελαφρύνει τα οικονομικά βάρη πολιτών και επιχειρήσεων.

Έγινε επίσης συζήτηση για τα φωτοβολταικά, για το νέο πρόγραμμα που βγαίνει, ενώ της αναπτύχτηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Πύργου και όλη η Ηλεία.

Όπως τόνισε ο κ. Ξανθούλης, «ήταν ένας πολύ καλός διάλογος και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου μας άκουσε πολύ προσεκτικά, όπως άκουσε και τις ιδέες που προτείναμε. Δώσαμε ακόμη αμοιβαία υπόσχεση ότι αυτές οι συναντήσεις και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Τις εκφράσαμε και τις ευχαριστίες μας, αφού είναι η πρώτη φορά που στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος επισκέπτεται τα γραφεία μας ».

Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου Πύργου, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων ¨ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ¨ κ.κ. Νίκος Τζαμαλής και Αθανάσιος Μπούκλης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement