Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Πωλήθηκε σε ιδιώτη ο Εσπερος! Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο – ΦΩΤΟ

Published

on

Ο Εσπερος που χρησιμοποιείτο από τους πολίτες για εκθέσεις, ή διοργάνωση εκδηλώσεων πωλήθηκε τελικά σε ιδιώτη. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, η Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε την πληροφορία της πώλησης. Η αντιδήμαρχοςΑναστασία Τογιοπούλου έκανε λόγο για πώληση έναντι αντιτίμου ύψους 1.000.000€. Το κτίριο ανήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στη συνέχεα πωλήθηκε στη Eurobank με όρο να μπορεί να γίνεται χρήση του για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δήμο. Η Eurobank το πούλησε και τελικά το ακίνητο βρέθηκε στα χέρια ιδιώτη.

Την ερώτηση έκανε ο Πέτρος Ψωμάς για να λάβει ως απάντηση την παραδοχή ότι από το Γενάρη του 2021 ο Δήμαρχος γνώριζε ότι ο Έσπερος ήταν προς πώληση, αλλά δεν προχώρησε στην διεκδίκησή του. Ο κ. Ψωμάς μάλιστα ρώτησε τον Δήμαρχο, χωρίς να λάβει απάντηση, αν τον είχε επισκεφθεί ομάδα ιδιωτών που σκόπευε να αγοράσει το κτίριο και να το χρησιμοποιήσει για κοινωφελείς σκοπούς, επ΄ωφελεία του Δήμου.

Απαντώντας η αντιδήμαρχος κ. Τογιοπούλου είπε ότι για να πάρει ο Δήμος τον Έσπερο θα έπρεπε να υπάρχει αιτιολογική έκθεση ότι θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο σκοπό από το Δήμο και να υπάρχουν και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Όπως είπε κονδύλια δεν υπήρχαν αλλά ούτε αιτιολογική έκθεση καθώς ο Δήμος φτιάχνει το Αρσάκειο το οποίο θα φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δείτε τους διαλόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα στο βίντεο που ανέβασε ο Ηλίας Κωνσταντάτος:

Ροή ειδήσεων

Advertisement