Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τσίπρας για Τέμπη: Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άποψη πως υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη και ότι «δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα» εξέφρασε την Πέμπτη (30/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την πληγή που πριν ένα μήνα άνοιξε στα Τέμπη. Με σεβασμό και ευαισθησία. Γιατί η πληγή αυτή παραμένει ανοιχτή. Δεν κλείνει για τις 57 οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. Δεν κλείνει για κανένα μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ανάγκη για σεβασμό και ευαισθησία γίνεται εκατό φορές πιο επιτακτική, όταν το πάνδημο πένθος μετατρέπεται σε πάνδημη οργή και απαίτηση για αλήθεια και δικαιοσύνη» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως αυτήν την απαίτηση έχουν «σήμερα οι οικογένειες που πενθούν, οι νέες και οι νέοι που διαδήλωναν για μέρες σε όλες τις πόλεις και αντιμετώπιζαν τα χημικά και τα δακρυγόνα, το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» ενώ τόνισε πως υπάρχει «χρέος να δώσουμε χώρο στο φως και στην αλήθεια».

«Και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα. Υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές, που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο. Για να φτάσουμε στο αδιανόητο: Δυο τρένα επί 12 λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή το ένα απέναντι στο άλλο», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Και στο τέλος της ημέρας, αυτό το χρέος είναι το ύστατο χρέος στους ανθρώπους που άδικα χάθηκαν. Ο έμπρακτος σεβασμός στη μνήμη τους».

«Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πορευτεί, και σε αυτό το τραγικό συμβάν, στον ίδιο δρόμο που πορεύτηκε για μια τετραετία. Απέναντι στην αλήθεια. Απέναντι στην ευθύνη. Απέναντι στη δικαιοσύνη» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement