Connect with us

Μαγειρική

Μοσχάρι ραγού με πουρέ πατάτας

Published

on

Υλικά

  • 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο πολτός
  • 10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) χυμός λεμονιού
  • 2 κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 – 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτί Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές με 2 κουτ. σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας με το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Στο τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές. Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Σερβίρετε με το κρέας και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

 

 

Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement