Connect with us

Πολιτισμός

Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής-Σήμερα στο «Μηχανουργείο» η τελευταία παράσταση για το έργο του Ντοστογιέφσκι

Published

on

Τελευταία παράσταση σήμερα στις 8.30 μ.μ. στον πολυχώρο πολιτισμού «Μηχανουργείο» για την παράσταση «Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής» του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι.

Μεγάλος Ιεροεξεταστής είναι ένα από τα κεφάλαια του μυθιστορήματος Αδελφοί Καραμαζώφ. Μέσα σ ένα κελί, στην Ισπανία του 14ου αιώνα, στα ποιο σκοτεινά χρόνια της Ιεράς Εξετάσεως, ο Ιησουίτης ιερέας θα εκστομίσει κατά του συλληφθέντα Ιησού και εν ονόματι της αγάπης για την ανθρωπότητα, τον λόγο της μεγάλης μισανθρωπίας.

Η σκηνοθεσία της παράστασης δεν ακολουθεί τα βήματα μιας ρεαλιστικής απόδοσης του χώρου και του χρόνου. Αυτό που προσπαθεί είναι με την χρήση του συμβολισμού να μεταφέρει την εσωτερική ερημιά που υπάρχει μέσα στο λόγο του Μεγάλου Ιεροεξεταστή και να αναδείξει τις ιστορικές συνέπειες αυτού του λόγου με την χρήση ενσωματωμένης βιντεοπροβολής.

Στην παράσταση ακούγονται εμβόλιμα αποσπάσματα από την Θεία Κωμωδία του Δάντη καθώς και αποσπάσματα από κείμενα ανατομίας, ώστε να ενισχυθεί η εικόνα της απανθρωποποίησης των σύγχρονων κοινωνιών.
Παίζουν: Γεράσιμος Ντάβαρης, Βασίλης Καλαντζής, Αφροδίτη Πισσία.
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο- ομαδικό -προπώληση (στο ταμείο του θεάτρου). Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλ: 6937492516.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement