Connect with us

Μαγειρική

Ψητό χταπόδι «αλλιώς»

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το χταπόδι

800γρ. χταπόδι βρασμένο κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών

300 γρ πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στην μέση χωρίς σπόρους

2 πιπεριές χαλαπένιο κομμένες στην μέση χωρίς σπόρους

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα

Για τον πουρέ γλυκοκολοκύθας

400 γρ γλυκολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

50 γρ βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα από μούσμουλα

150 γρ μούσμουλα κομμένο σε μικρούς κύβους

1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος κόλιανδρος

1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Χυμός από ένα λάιμ

4 κλωνάρια κρίταμο τουρσί

Εκτέλεση:

Καψαλίζετε τις πιπεριές και το σκόρδο σε τηγάνι χωρίς λάδι να μαυρίσουν και τις χτυπάτε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και την μαντζουράνα. Καλύπτετε με αυτή το χταπόδι, ψήνετε για 10 λεπτά από όλες τις πλευρές και κρατάτε στην άκρη. Σοτάρετε σε μικρή κατσαρόλα τα κομμάτια της γλυκοκολοκύθας στο βούτυρο για 2 λεπτά και σβήνετε με τον ζωμό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει η γλυκοκολοκύθα και εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Αφήνετε να κρυώσει και χτυπάτε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξύσμα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά ελαφρά σε μεταλλικό σκεύος. Σερβίρετε με τον πουρέ γλυκολοκύθας στην βάση του πιάτου, το χταπόδι, την σάλτσα από μούσμουλα και στην κορυφή τον κρίταμο

Ροή ειδήσεων

Advertisement