Connect with us

Μαγειρική

Φασόλια μπαρμπούνια με καυκαλήθρες και μυρωδικά    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700 γρ. φασόλια μπαρμπούνια, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης (προαιρετικά ,αλλά δίνουν έξτρα νοστιμιά), ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα

3 κλωνάρια μάραθος, ψιλοκομμένα

1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή

200 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Στραγγίζετε τα φασόλια, τα ξεπλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει καλά. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 8 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται. Μετριάζετε τη φωτιά και τα βράζετε για 20 λεπτά, να μισομαλακώσουν. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, αλατίζετε. Στραγγίζετε τα φασόλια και τα αφήνετε στην άκρη. Πλένετε και σκουπίζετε την κατσαρόλα. Ζεσταίνετε εκεί το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά Φλωρίνης (αν τη χρησιμοποιήσετε) και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τις καυκαλήθρες και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε έπειτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τον πελτέ, τις πάπρικες και αλάτι και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια και 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό, αφήνετε να πάρουν μία βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά, να χυλώσει το φαγητό. Αν δείτε ότι τα υγρά μειώνονται, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό, καυτό, ώστε να μείνει το φαγητό με μια δεμένη σάλτσα

Ροή ειδήσεων

Advertisement