Connect with us

Μαγειρική

Κοτόπουλο με πράσα στον φούρνο   

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, σε κομμάτια 4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο

2 πράσα, ψιλοκομμένα

4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

350 γρ. έτοιμη σάλτσα τυριού (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)

50 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο

100 γρ. ψίχουλα ψωμιού από μπαγιάτικο ψωμί, ψιλοτριμμένα

πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ζεσταίνετε καλά 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζετε μαζί με το μπέικον και από τις δύο πλευρές για 4΄ μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψί 20×30 εκ. Αδειάζετε και τα πράσα στο τηγάνι, τα αλατίζετε με μια πρέζα αλάτι και τα σοτάρετε για 10΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το θυμάρι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα τυριού και 50 ml νερό ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ανακατεύετε ξανά. Αναμειγνύετε το τριμμένο τσένταρ με τα ψίχουλα του ψωμιού και πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε για 3΄-35΄ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του φαγητού και το τυρί να κάνει φουσκάλες. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement