Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας:«Ντροπή η κατάσταση που επικρατεί στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου»  

Published

on

«Μόνο ντροπή μού προκαλεί η κατάσταση αυτή» επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, αντικρίζοντας την τραγική υποβάθμιση των

εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στις οποίες πραγματοποίησε επίσκεψη- αυτοψία.

Όπως ο ίδιος διαπίστωσε, οι συνθήκες διαβίωσης των 700 περίπου φοιτητών στα μισοκατεστραμμένα κτίρια, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’70, είναι επιεικώς απαράδεκτες και προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, τεράστια προβλήματα καταγράφονται εκτός άλλων στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, η υγρασία και η πτώση σοβάδων είναι εμφανείς παντού, ενώ δεν υπάρχουν τουαλέτες, ούτε ντους σε όλα τα δωμάτια, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα μπάνια!

Χωρίς ίχνος υπερβολής, καθώς μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων εξακολουθεί να παραμένει ερημωμένο μετά από  τον σεισμό του 2008, μοιάζει με ένα… φάντασμα, στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης.

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Μπάκας τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις  στην ανάδειξη της αναγκαιότητας η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών να αποκτήσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, συμβατό με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής μας.

Υπενθυμίζεται ότι  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, στη ΔΕΘ, την ανέγερση 8.150 θέσεων σε πέντε σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες, στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής, αποκλείοντας το Πανεπιστήμιο Πατρών από αυτά τα σημαντικά έργα, που θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ.

Με αφορμή και αυτή την αρνητική εξέλιξη, ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας δηλώνει χαρακτηριστικά: «Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, η δημοκρατική Αχαϊα τιμωρείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και καταδικάζεται στην αφάνεια και στην απομόνωση».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement