Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Σαμαράς: Η δική μας παράταξη δείχνει τον δρόμο της ελπίδας, της προκοπής και της ανάπτυξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Καλαμάτα είναι ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τρεις νομούς της Πελοποννήσου. Αυτή την ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τα ίδια αρχικά με τις ταυτόσημες έννοιες και έγνοιες. «Ελλάδα, ελευθερία, ελπίδα. Έννοιες που η γη της Μεσσηνίας έχει μέσα της βαθιά. Η Μεσσηνία και η Ελλάδα έχει ανθρώπους που μετρούν τον χρόνο με τον χτύπο της καρδιάς. Αυτός ο τόπος δείχνει τον δρόμο. Είμαστε σε ένα αεροδρόμιο ενός μεγάλου Έλληνα και ευεργέτη της Μεσσηνίας του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Που σπάει ρεκόρ αφίξεων και έβαλε την Μεσσηνία στην καρδιά του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ακόμα ότι είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Για τον δρόμο ζήτησε να θυμηθούν όλοι την περίοδο 2012-14 που προχώρησε η ωρίμανση των μελετών. Επίσης εκείνη την περίοδο εκπονήθηκαν οι μελέτες για την παράκαμψη Πύλου που έχω την διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα για να είναι ολοκληρωμένος πλήρως ο οδικός άξονας.

Άλλο χρόνο να χάσουμε δεν έχουμε και δεν μπορούμε. Χάρη σε αυτή την προσπάθεια έγινε δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η δική μας κυβέρνηση επανεκκίνησε τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων εξαιτίας της κρίσης και του λαϊκισμού. Την σύμβαση είχε ακυρώσει ή άφρων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμα ότι δρομολογείται το νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο και όλα τα έργα τα υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. «Η δική μας παράταξη δείχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα. Το δρόμο της ελπίδας της προκοπής και της ανάπτυξης», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement