Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατερίνα Σολωμού: Aναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του Ε.Σ.Υ.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Published

on

«Η αναβάθμιση ποιότητας της δημόσιας υγεία είναι η πρώτη προτεραιότητα μας» τονίζει η καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Κατερίνα Σολωμού, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος από τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η κυρία Σολωμού που συμμετείχε αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας, στην παρουσίαση, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει στην πράξη τη σημασία της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, καθώς φέρουν τη σφραγίδα του. 6 Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, 33 Νομαρχιακά Νοσοκομεία και 201 Κέντρα Υγείας.

Η υποψήφια βουλευτής, ανέφερε ότι οι οκτώ προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος, αποτελούν την αφετηρία για έμπρακτη στήριξη των λειτουργιών του ΕΣΥ, την αναγέννηση και μετεξέλιξη του, καθώς η Ν.Δ. απαξίωσε το δημόσιο σύστημα υγείας αυτά τα κρίσιμα χρόνια λόγω των ιδεολογικών εμμονών της, καθώς εγκατέλειψε τον πολίτη και δεν στήριξε αλλά απαξίωσε το προσωπικό στον χώρο της υγείας που έδωσε τεράστιες μάχες στα χρόνια της πανδημίας.

Η κυρία Σολωμού στην παρέμβαση της, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΣΥ, την δημιουργία ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας την μισθολογική αποκατάσταση των ιατρών, τονίζοντας ότι αμείβονται με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη, αλλά και την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ακόμη αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση clowback και rebate που αφορά τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, αλλά και στην απαραίτητη αναπροσαρμογή των τιμολογίων ιατρικών πράξεων.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement