Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Απεβίωσε ο Πατρινός δικηγόρος Ανδρέας Κανελλόπουλος

Published

on

«Έφυγε» πλήρης ημερών ο συνταξιούχος δικηγόρος της Πάτρας, Ανδρέας Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση και άφησε το στίγμα του για τους αγώνες του υπέρ της δημοκρατίας.

Το 1973, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος ήταν ένας από τους δημοκρατικούς δικηγόρους της Πάτρας, οι οποίοι είχαν δημοσιεύσει, με τα ονόματά τους στον τοπικό Τύπο κείμενα αντιδικτατορικά, αφήνοντας πίσω του σημαντική παρακαταθήκη.
Η υπογραφή του υπήρξε μαζί με άλλους 23 Πατρινούς δικηγόρους, σε δήλωση διαμαρτυρίας στις 17 -2-1973 όπου εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους φοιτητές που απειλούνταν από το καθεστώς με διακοπή των σπουδών τους και στράτευση ως αντίποινα για την απείθαρχη στάση τους έναντι του στρατιωτικού καθεστώτος.
Έναν χρόνο μετά, το 1974, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής Ν. Αχαΐας με την Ένωση Κέντρου, ενώ το 1977 έθεσε υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, κόμμα το οποίο υπηρέτησε ως απλό στέλεχος σε όλη του τη ζωή.
Άσκησε τη δικηγορία επί σειρά ετών με ήθος και εντιμότητα και συνταξιοδοτήθηκε το 2000 και έχαιρε εκτίμησης σε σεβασμού από τους συναδέλφους του.
Θ. Ζούπας: «Τίμησε τον Σύλλογο μας με τη δράση του»
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας υπογράμμισε στην «Γ» για τον εκλιπόντα: «Χάσαμε έναν εξαίρετο, αξιοπρεπή, έντιμο και μαχητικό συνάδελφο. Ο Ανδρέας Κανελλόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με βαθιές δημοκρατικές αντιλήψεις και με έντονο δημοκρατικό φρόνημα. Υπήρξε μέλος της κίνησης δημοκρατικών δικηγόρων το 1972-73 και τίμησε το δικηγορικό σύλλογο με την αντιδικτατορική του δράση. Ως άνθρωπος υπήρξε ευγενής, φιλικός και προσηνής. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδίως στο μέλος του Συλλόγου μας, την συνάδελφο Ελισάβετ Κανελλοπούλου».
ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ
Ο εκλιπών με την σύζυγό του Φωτεινή δημιούργησαν μια όμορφη οικογένεια και υπήρξε εξαίρετος σύζυγος και στοργικός πατέρας για τον Γιώργο και την Ελισάβετ, η οποία μάλιστα ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της στην Δικηγορία, ενώ είχε τη χαρά να καμαρώσει δικηγόρο και ένα από τα τρία εγγόνια του, την Φωτεινή Σπανού.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 3:30 το μεσημέρι της Τρίτης από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΜΩΜΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement