Connect with us

Ερασιτεχνικό

Γ. ΛΑΓΟΣ: «Η πορεία κρίθηκε από την σταθερότητά μας»

Published

on

Ο έμπειρος τεχνικός του Πανμοβριακού Γιώργος Λαγός μίλησε στην «Γ» για την επιτυχία της ομάδας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

 

Ο Πανμοβριακός Ριόλου επάξια βρίσκεται στον τελικό των μπαράζ ανόδου της Α’ Κατηγορίας καθώς επικράτησε δύο φορές στον ημιτελικό του Αρη Πατρών. Ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ομάδα πολύ καλή, πειθαρχημένη που γνωρίζει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι άλλος από τον έμπειρο τεχνικό Γιώργο Λαγό. Ο ίδιος τόνισε στην «Γ» ότι αισθάνεται τυχερός για τον χαρακτήρα και τις προσωπικότητες των παιδιών, το καλό κλίμα στα αποδυτήρια το οποίο είναι υγιές κάτι που εμφανίζει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο.

Μίλησε για τον τελικό με τον Παναιγιάλειο αναφέροντας ότι όλοι σέβονται την ιστορία του αλλά δεν θα φοβηθούν καθώς διαθέτουν και οι ίδιοι μια πολύ καλή ομάδα με στόχο να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο αγώνα με την ρεβάνς να γίνεται στο Ριόλο.  Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Λαγού:

“Γ”: Περιμένατε όταν ξεκίνησε η χρονιά ότι θα φτάνατε στον τελικό;

Σίγουρα όταν κάνεις έναν σχεδιασμό και έναν προγραμματισμό το καλοκαίρι σε μια νέα ομάδα που έχεις αναλάβει, επιθυμώντας μια ριζική ανανέωση σε συνεργασία με την διοίκηση ο στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός όπως κάθε χρόνο, παίζοντας με την πάροδο του χρόνου καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα μας βγήκε 2η και σε βαθμούς και σε άμυνα, επίθεση στον όμιλο μας αφήνοντας τον Διαγόρα και την Αχαϊκή 10 βαθμούς πίσω αρκετές αγωνιστικές πριν από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και αυτό λέει πολλά.

“Γ”: Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε αυτή η πετυχημένη πορεία;

Η πετυχημένη πορεία μας κρίθηκε στην σταθερότητα που είχε η ομάδα μας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, στο αγωνιστικό μας πλάνο μέσα στο γήπεδο το οποίο δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί από την μία μέρα στην άλλη με τους 8 από τους 11 νέους στην ομάδα, στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν τα παιδιά στις προπονήσεις, στην ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές μας, στο βάθος που είχε η ομάδα σαν ρόστερ, στο οικογενειακό μας κλίμα στα αποδυτήρια, στην πειθαρχία που έδειξαν όλοι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είμαι τυχερός για τον χαρακτήρα και τις προσωπικότητες των παιδιών που έχω στην ομάδα μου καθώς το κλίμα στα αποδυτήρια είναι η υγεία που θα εμφανίσει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, και αυτό το κριτήριο για μένα είναι το πιο σημαντικό για την ένταξή τους σε έναν οργανισμό όπως είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα.

“Γ”: Πόσο σημαντικό είναι το τεχνικό επιτελείο για ένα προπονητή;

Το τεχνικό επιτελείο για έναν προπονητή σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό στην ποιότητα της λειτουργίας της ομάδας στις προπονήσεις και κατ’ επέκταση μετά  στον αγώνα. Δεν νοείται ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό κι όχι μόνο βέβαια, να μην έχει τουλάχιστον έναν προπονητή φυσικής κατάστασης, προπονητή τερματοφυλάκων. Θέλω εδώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον Μιλτιάδη Στεφανόπουλο και τον Θοδωρή τον Ζήγκο για την πολύτιμη βοήθειά τους.

“Γ”: Οι δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή στο πρώτο ματς πείσμωσαν όλο τον οργανισμό; 

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του αντιπάλου προπονητή, το αν μας πείσμωσαν είναι εσωτερικό μας θέμα, έτσι κι αλλιώς τους προπονητές ξέρει και τους κρίνει η κ. Μαρία η καφετζού στην Ελλάδα… Εγώ θα ήθελα να πω πως κριτής όλων μας είναι ο Θεός πρώτα κι η συνείδησή μας μετά. Θα ήθελα να δώσω απλά μια συμβουλή σαν μεγαλύτερος, να μάθει να σέβεται… Τίποτα άλλο.

“Γ”: Μπροστά σας ο ιστορικός Παναιγιάλειος, ποιος ο στόχος σας;

Μπροστά μας ο Παναιγιάλειος, μια ιστορική ομάδα, ένας μεγάλος σύλλογος τον οποίο ασφαλώς και σεβόμαστε όλοι, αλλά δεν θα φοβηθούμε. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή ομάδα, το έδειξε και με την πρόκριση απέναντι στην αήττητη Θύελλα αλλά και εμείς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας την Τετάρτη να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς η ρεβάνς είναι στο γήπεδό μας. Το κακό είναι πως η ομάδα προέρχεται από ένα εξαντλητικό αγώνα στα Προσφυγικά και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για την αποκατάσταση των παιδιών στο βαθμό που θέλουμε. Θα υπάρχουν απουσίες αλλά εμείς έχουμε μάθει να λειτουργούμε με αυτές καθώς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement