Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιατί ζητώ τη στήριξη του ελεύθερου επαγγελματία- Της Κατερίνας Καραφωτιά

Published

on

 

 

Διότι σήμερα αγωνιώ ως υποψήφια βουλευτής, αλλά κυρίως ως ελεύθερος επαγγελματίας, για το μέλλον. Αρχικά χτυπηθήκαμε  από τη μνημονιακή κρίση και μετέπειτα από την υγειονομική και την ενεργειακή. Από αυτές, ελάχιστοι από εμάς παρέμειναν ανέγγιχτοι. Χρειαζόμαστε πιο ισότιμες και φιλικότερες  φορολογικές και δανειακές ρυθμίσεις. Θα πιέσω για να ανοίξει ο δρόμος για νέες αναπτυξιακές πολιτικές σε όλους τους κλάδους δραστηριοποίησης στον νομό μας.

*Της γυναίκας

 

 Διότι, ως γυναίκα, γνωρίζω ότι η θέση μας στην κοινωνία σήμερα είναι πιο ασταθής από ποτέ. Ευτελίζεται από τη κυριαρχία λανθασμένων προτύπων σε ΜΜΕ, στη μουσική και στο διαδίκτυο. Είναι επιτακτική η ανάγκη ψήφισης ρυθμιστικών κανονισμών τους, όπως και η ανάγκη στήριξης των γονέων και του σχολικού περιβάλλοντος, ώστε να ενθαρρυνθεί η προαγωγή  υγιών προτύπων  των δύο φύλων. Όχι άλλη Ελένη, όχι άλλη Γαρυφαλλιά, όχι άλλη!

*Της μητέρας 

 

Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Έχω την ευλογία να βρίσκονται σε δυο πολύ διαφορετικές φάσεις της ανατροφής τους. Τη σχολική και τη φοιτητική. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που προκύπτουν και στις δυο. Εάν η μητέρα εργάζεται τα προβλήματα είναι περισσότερα. Εάν βρίσκεται και στο ελεύθερο επάγγελμα είναι ακόμη περισσότερα. Οι μητέρες πρέπει να στηριχτούν οικονομικά, ψυχολογικά και επαγγελματικά, για να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους. 

Με ευχολόγια και με την υποστήριξη του παππού και της γιαγιάς δεν λύνονται τα ζητήματα των παιδιών. Θέλω να κινηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση και να πιέσω, όπως μπορώ, για να μάς βοηθήσω στην Αχαΐα και σε όλη την επικράτεια.

 *Του γονέα Α.Μ.Ε.Α και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες 

 

 Γι’ αυτούς δεν δέχομαι κανέναν συμβιβασμό. Είναι δυο θέματα πολύ ευαίσθητα για μένα, καθώς έχω αφιερώσει όλη μου την ζωή στην υπέρβαση διαταραχών και προβλημάτων που προκαλούνται στην οικογένεια και στην κοινωνία. Εδώ δεν υπόσχομαι τίποτα, αλλά είναι δεδομένο ότι θα παλέψω με νύχια και με δόντια για εμάς. Πρέπει να υπάρξει, επιτέλους, αντιπροσώπευση μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εάν μού δώσετε την ευκαιρία ξέρω ότι θα τα καταφέρω.

*Του υπαλλήλου 

 

Είχα την τιμή να εργαστώ από σερβιτόρα σε βοηθό οδοντιάτρου έως και υπάλληλος περιπτέρου, πρόσφατα. Σαφέστατα βίωσα τις δυσκολίες του ατελείωτου ωραρίου, του χαμηλού μισθού, της απλήρωτης εργασίας, όπως και της αγωνίας εύρεσης δουλειάς. Αυτά τα εργασιακά προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Αχαΐα. Είναι δύσκολο να τα κατανοήσει κάποιος με εξασφαλισμένη θέση, που δεν βρέθηκε ποτέ σε τέτοια θέση. Θα πιέσω και θα αρπάξω ευκαιρίες για να βοηθήσω.
Ζητώ μόνο να μού δώσετε την ευκαιρία. Τον Μάιο. Στις 21. Εμείς, μαζί.

 

ΣΣ: Η Κατερίνα Καραφωτιά είναι υποψήφια βουλευτής Αχαϊας της  Νέας Δημοκρατίας.  

Ροή ειδήσεων

Advertisement