Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατάκολο: Δραματικές στιγμές έζησαν επιβάτες και πλήρωμα στο κρουαζιερόπλοιο που εγκλωβίστηκε

Published

on

Εγκλωβισμένο για ώρες παρέμεινε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Κατακόλου, με την επιχείρηση ρυμούλκησης να έχει αίσιο τέλος.

Το κρουαζιερόπλοιο, με 3.256 επιβάτες και 1.261 μέλη του πληρώματος, αφίχθη σήμερα  το πρωί από την Τεργέστη και η αναχώρησή του από το Κατάκολο ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή οι ”δέστρες” έσπασαν, το πλοίο παρασύρθηκε και “έκατσε” στα αβαθή του λιμανιού.

Το κρουαζιερόπλοιο ουσιαστικά ”εγκλωβίστηκε”  στο λιμάνι, κοντά στην προβλήτα,  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπλεύσει.

Για το λόγο αυτό μάλιστα ειδοποιήθηκαν τόσο ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Καραγιάννης και ξεκίνησε η  επιχείρηση ρυμούλκησης και ”απεγκλωβισμού” του κρουαζιερόπλοιου, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Οι προσπάθειες ”απεγκλωβισμού” ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να συνεχίσει πλέον κανονικά την πορεία του, μετά από επιχείρηση ρυμούλκησης που ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ

Δείτε εικόνες και βίντεο του patrisnews.gr:

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement