Connect with us

Lifestyle

Διασκέδαση στην Πάτρα

Published

on

Η Πάτρα είναι ξακουστή για το καρναβάλι της. Όμως έχει να προσφέρει και πολλά περισσότερα. Η νυχτερινή ζωής σε μια από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες γεμάτες μουσική και χορό. Είστε έτοιμοι;

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η πρώτη της Πελοποννήσου αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό. Δεκάδες εκδηλώσεις και γιορτές, κέντρα διασκέδασης, καφέ, μπαράκια, πλατείες, τα περίφημα σκαλάκια της οδού Αγίου Νικολάου… Όλα αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πανέμορφο καμβά μιας υπέροχης πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!

Μία πρώτη στάση για καφέ

Ξεκινάμε από την οδό Ερμού. Σε αυτή, την παράλληλη της την Αγίου Νικολάου και στην κάθετό τους τη Ρήγα Φεραίου, τον πιο εμπορικό δρόμο της Πάτρας, βρίσκονται πολυάριθμα μαγαζιά. Εκεί θα βρείτε εξίσου πολλές καφετέριες για να χαλαρώσετε μετά την πρωινή σας βόλτα. Το βράδυ η αγορά αποτελεί σημείο συνάντησης.

Πέφτει η νύχτα στην Πάτρα…

Η καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης χτυπά στην πλατεία Γεωργίου. Από υπαίθρια πάρτι και μαζώξεις μέχρι πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες αλλά φυσικά και το καρναβάλι, η πλατεία αυτή σφύζει συνεχώς από ζωή. Άλλη μία επιλογή είναι και η πλατεία Όλγας.

Και οι δύο γεμάτες από τσιπουράδικα, εστιατόρια, καφέ και μπαράκια αποτελούν ιδανική επιλογή για να αρχίσετε τη νύχτα σας στην Πάτρα. Έπειτα, βρείτε κάποιο μαγαζί στα στενά της περιοχής για να χορέψετε μέχρι το πρωί! Οι επιλογές είναι δεκάδες.

Κάθετες στην Ερμού, η Ηφαίστου και η Γεροκωστοπούλου βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Γεωργίου. Αμέτρητα μπαράκια, μεζεδοπωλεία και ρεμπετάδικα πολλά εκ των οποίων έχουν και ζωντανή μουσική. Παραδοσιακές βραδιές με ελληνική μουσική που είναι αδύνατον να μην αγαπήσεις. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μεζεδάκια της πόλης συνοδευτικά με το ποτό σας.

Θυμάστε παραπάνω που αναφέραμε ότι η Ρήγα Φεραίου είναι ο εμπορικότερος δρόμος; Τη νύχτα μεταμορφώνεται και μαγαζιά που προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας φαγητό και ποτό ανοίγουν τις πόρτες τους και σας προσκαλούν να τα δοκιμάσετε. Γύρω από τον δρόμο αυτό υπάρχουν διάφορες άλλες επιλογές. Εξερευνήστε την περιοχή και διαλέξτε ποιο σας ταιριάζει.

Από το εμπορικό κέντρο κατευθυνθείτε προς την οδό του Αγίου Νικολάου. Προχωρήστε προς τα πάνω και θα συναντήσετε τις πασίγνωστες σκάλες, οι οποίες οδηγούν στην Άνω Πόλη και το Κάστρο. Απολαύστε τη θέα, το κρασάκι και το μεζέ σας, έχετε όμως τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά γιατί τους θερινούς μήνες διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες τις οποίες σίγουρα δε θα θέλετε να χάσετε!

Στην άλλη πλευρά, προς το λιμάνι, θα συναντήσετε μια ακόμη πλατεία, αυτή των Τριών Συμμάχων. Συνδυάστε βουνό και θάλασσα και καταλήξτε να πίνετε το ποτό σας δίπλα στην αλμύρα του λιμανιού. Τα μαγαζιά εδώ είναι οι αγαπημένες επιλογές των νέων. Δεν έχουν και άδικο… Οι επιλογές σε φαγητό και ποτό είναι πολλές αλλά και εξαιρετικές. Ο τέλειος τρόπος να λήξετε μια έντονη ημέρα στα στενά και τους δρόμους της Πάτρας.

Η νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας στη βόρεια πλευρά της πόλης βέβαια είναι κάπως διαφορετική… πιο ρομαντική. Στη Μαρίνα θα βρείτε πλάι στη θάλασσα διάφορες καφετέριες στις οποίες μπορείτε να χαλαρώσετε με την παρέα σας κάτω από τον ήλιο.

Καθώς πέφτει ο φωτεινός αυτός δίσκος τα μπαράκια καλωσορίζουν τον πρώτο κόσμο που θέλει να απολαύσει το ποτό του με θέα το ηλιοβασίλεμα. Δε λείπουν φυσικά οι ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι τους. Μοναδικές γεύσεις που θα σας μαγέψουν με την πρώτη μπουκιά.

Η Πάτρα είναι πολλά παραπάνω από το καρναβάλι της. Μαγαζιά για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών διασκεδάζουν σε δρόμους, στενά και δρομάκια. Αισθάνονται ελεύθεροι… ζουν τη ζωή τους χωρίς δισταγμούς σε μια πόλη που είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή. Σε μια πόλη που ξέρει να ζει μέρα και νύχτα. Σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ…

Ροή ειδήσεων

Advertisement