Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στις κάλπες 167.999 Πατρινοί-Θα στηθούν συνολικά 350 κάλπες σε 328 εκλογικά τμήματα στον Δήμο, με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στον Δήμο Πατρέων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, για τις οποίες θα απασχοληθούν συνολικά 447 δημοτικοί υπάλληλοι, αρκετοί από τους οποίους έχουν πιάσει ήδη δουλειά, συναρμολογώντας τις κάλπες και τα παραβάν που βρίσκονταν στις αποθήκες.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα στο Δήμο Πατρέων θα λειτουργήσουν 328 Εκλογικά Τμήματα, εκ των οποίων πέντε ετεροδημοτών στο 4ο ΕΠΑΛ, στην οδό Αυστραλίας, όπου θα στηθούν 350 κάλπες και περίπου 750 παραβάν.
«Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούμε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις και υπηρεσίες του Δήμου μας, ώστε να διεκπεραιώσουμε με επιτυχία και όλα όσα προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου μία ακόμη εκλογική διαδικασία.

Στον Δήμο Πατρέων θα λειτουργήσουν 323 Εκλογικά τμήματα και πέντε ετεροδημοτών, ενώ οι κάλπες και τα παραβάν έχουν ήδη συναρμολογηθεί και βρίσκονται σε αναμονή ώστε την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων να μεταφερθούν και να εγκατασταθούν. Αντίστοιχα είμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου την Παρασκευή να παραλάβουμε το εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια και φακέλους, αλλά και με τις δικαστικές Αρχές, προκειμένου το Σάββατο να υποδεχτούμε τους δικαστικούς αντιπροσώπους που με τη σειρά τους θα παραλάβουν το προβλεπόμενο υλικό για τις εκλογές της Κυριακής», τόνισε ο κ. Πλέσσας μιλώντας στη «Γ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου, οι εκλογείς στον Δήμο Πατρέων είναι 167.999, περισσότεροι από το 2019 που ήταν 166.030. Εξ άλλου στον αριθμό των εκλογέων συμπεριελήφθησαν και 213 εκλογείς που ολοκλήρωσαν εγκαίρως τη διαδικασία μεταδημότευσής τους από 1-1-23 έως 28-2-23 (45 μεταδημοτεύσεις έγιναν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022).
Ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει και σε προγραμματισμό για τους δημοτικούς υπαλλήλους που θα εργαστούν για τις εκλογές. «Εντός της εβδομάδος θα συγκαλέσουμε Οικονομική Επιτροπή και Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, καθώς για τις ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας θα χρειαστεί να απασχοληθούν συνολικά 447 δημοτικοί υπάλληλοι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
ΙΣΟΜΕΡΗΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Εξ άλλου, ο κ. Πλέσσας όσον αφορά στην προβολή των κομμάτων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπενθύμισε πως κατόπιν συσκέψεων που έγιναν αποφασίστηκε η κατανομή των διαθέσιμων χώρων να γίνει ισομερώς κι όχι βάσει των ποσοστών των πολιτικών φορέων, όπως προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση. «Πρόθεσή μας είναι η ελεύθερη διακίνηση των πολιτικών ιδεών, ισομερώς, απ’ όλα τα κόμματα. Γι’ αυτό και η κατανομή έγινε ίσα προς όλους κι όχι βάσει των εκλογικών ποσοστών που είχαν στις εκλογές του 2019. Αντίστοιχα, έχουν στηθεί και εκλογικά περίπτερα, ενώ τοποθετήθηκαν και αεροπανό. Όλο το προεκλογικό υλικό πρέπει να απομακρυνθεί με ευθύνη των κομμάτων μέχρι και οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές. Ακόμη και στην περίπτωση δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, τα κόμματα θα πρέπει να απομακρύνουν το υλικό προβολής τους και να το επανατοποθετήσουν λίγο πριν από τις δεύτερες εκλογές», επεσήμανε ο κ. Πλέσσας.
Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι υπάλληλοι του Δήμου που θα τους έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα του «αγγελιοφόρου» το βράδυ της Κυριακής θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα από τα Εκλογικά τμήματα στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του μέσω του προγράμματος «ΙΡΙΣ» θα τα μεταδώσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement