Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με… απουσίες στις εφορευτικές επιτροπές-Ομαλά η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Published

on

Με μοναδικό «αγκάθι» τις απουσίες μελών στις Εφορευτικές Επιτροπές διεξήχθη χθες η εκλογική διαδικασία στην Πάτρα και στην Αχαΐα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Πάτρας με μοναδική εξαίρεση ότι σε ένα από τα εκλογικά τμήματα της δεν προσήλθε κανένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος ενημέρωσε την Αστυνομία και κλήθηκαν άμεσα αναπληρωματικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για να καλυφθεί το κενό και να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, από νωρίς το πρωί, παρατηρήθηκε σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα πρόβλημα στην πλήρη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών με αποτέλεσμα αυτό να ισοδυναμεί με εκτίμηση για καθυστέρηση της διαδικασίας καταμέτρησης το βράδυ.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε μια περίπτωση κάλεσαν την Αστυνομία θα μεταβεί στα σπίτια τους για να εντοπίσει κάποια από τα τακτικά ή τα αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών τμημάτων η διαδικασία έγινε με την παρουσία ενός μόνο μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετά εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι έπαιρναν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια για να μπουν στο παραβάν! Το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι μάζευαν μόνοι τους τα πάνω από 30 ψηφοδέλτια των κομμάτων και η καθυστέρηση ήταν εμφανής!

Σε κάθε τμήμα είχαν οριστεί 4 μέλη και 4 αναπληρωματικά και όπως έλεγαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, εκλογές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να υπάρχουν αυτά τα άτομα στις θέσεις τους. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα και οι εκπρόσωποι των κομμάτων μήπως και κινηθεί γρηγορότερα η διαδικασία.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ… ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥΣ!

Πάντως, σε χωριά της Αχαΐας – σύμφωνα με πληροφορίες- είχαν επιδοθεί κλήσεις σε μέλη Εφορευτικών Επιτροπών τα οποία είχαν φύγει από τη ζωή! Υπήρχαν δε και άτομα που δεν γνώριζαν ότι ήταν μέλη Εφορευτικών Επιτροπών γιατί δεν είχαν λάβει τα ειδοποιητήρια, όπως ισχυρίστηκαν.

ΟΥΡΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 5 Μ.Μ.

Μικρή σχετικά ήταν με το… καλημέρα η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και μέχρι και το μεσημέρι σταδιακά η ροή ανέβαινε. Ωστόσο, σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της Πάτρας από τις 5 το απόγευμα και μετά άρχισαν να σχηματίζονται ουρές, καθώς αυξήθηκε αισθητά η προσέλευση των ψηφοφόρων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement