Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όλα έτοιμα για την ομιλία Ανδρουλάκη

Αύριο (20.00) στην Αγίου Νικολάου και Αγ. Ανδρέου η προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Published

on

Αντίστροφη μέτρηση για την προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στην Πάτρα, αύριο στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και Αγίου Ανδρέου. Όλες τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του κόμματος περιόδευσαν σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, ενημερώνοντας για το πρόγραμμα του κόμματος, αλλά και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή ομιλία του προέδρου.
«Αυτή την Τρίτη 20 Ιουνίου η καρδιά της Δημοκρατικής Παράταξης χτυπάει στην Πάτρα. Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, διεξάγεται στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στο ύψος της Αγίου Ανδρέου.

Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας να στηρίξει την προσπάθεια μας και να δώσει παλμό στην μεγάλη εκδήλωση που λάβει χώρα στην Πάτρα. Όλες & όλοι μας εκεί…», αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.

ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την ίδια ώρα, κάλεσμα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να στείλουν στη νέα Βουλή ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε από τις Αρχάνες Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην ενδοχώρα και τα νότια του νομού Ηρακλείου, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου σημαίνει αξιόπιστη και προοδευτική δύναμη προκειμένου να αντιμετωπίσει την αλαζονεία και την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης. Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία και την αύξηση των μισθών. “Ακόμα και σήμερα στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Λέει ότι στήριξε τη δημόσια υγεία την ώρα που είμαστε δεύτεροι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Λέει επίσης, ότι θα αυξήσει τους μισθούς κατά 25%, όταν έχει ήδη καταθέσει μεσοπρόθεσμο σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που λέει για αύξηση 13% σε 4 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

OI EΠΤΑ ΤΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ

«Ήρθε η ώρα της αναγέννησης του ΕΣΥ. Εμείς ξέρουμε πώς θα επιτευχθεί αυτός ο εθνικός στόχος. Η παράταξη της μεγάλης Αλλαγής θα είναι και πάλι μπροστά στη νέα πορεία ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους στην πατρίδα μας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε άρθρο του στην εφημερίδα Μακεδονία ενόψει των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «απαιτούνται τομές, που θα αναβαθμίσουν συνολικά το σύστημα της δημόσιας υγείας» και διατυπώνει επτά θέσεις για την ανασύσταση του ΕΣΥ:

«- Πρώτα από όλα, είναι αναγκαίο ένα ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα κέντρα υγείας σε κάθε δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.

-Στήριξη και αύξηση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας, με ενσωμάτωσή τους στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

 

– Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία, με αξιοκρατικά επιλεγμένες διοικήσεις, με προκηρύξεις, θητεία, κριτήρια, διαρκή αξιολόγηση. Με ολοήμερη λειτουργία, ιδιαίτερα στον χειρουργικό και επεμβατικό τομέα. Με έναν νέο χάρτη υγείας, για να μην έχουμε 17 νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας και κανένα στην πολυπληθή Ανατολική Αττική.

– Δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσοκομείων. Κέντρα χρόνιων παθήσεων, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, δημόσια κέντρα αποκατάστασης.

– Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και αξιοκρατικές διαδικασίες.

– Σε κάθε μεγάλο νησί, δεσμευόμαστε για ένα επαρκώς στελεχωμένο νοσοκομείο. Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με πλήρη στελέχωση για τα μικρότερα νησιά και διασύνδεση με το πλησιέστερο νοσοκομείο. – Επαναφέρουμε την πρόταση για κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων, για τις ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους, που σήμερα πλήττονται ιδιαίτερα από την ακρίβεια».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement