Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον Ανακριτή σήμερα οι 9 διακινητές – Στο επίκεντρο των ερευνών οι επικοινωνίες με το Λιμενικό

Published

on

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες Αιγύπτιοι οι οποίο φέρεται να είναι οι διακινητές του μοιραίου ναυαγίου 47 ναυτικά μίλια ανοικτά της Πύλου.

Στο μεταξύ, οι ανακριτικές αρχές έχουν ζητήσει τις καταγραφές των επικοινωνιών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα βίντεο από δύο κάμερες του σκάφους του Λιμενικού που πλησίασε το σιδερένιο αλιευτικό πριν από τη βυθιση του, υλικό από τα κινητά τηλέφωνα των λιμενικών που ήταν μέλη του πλωτού καθώς και το ημερολόγιο γέφυρας του σκάφους του ΛΣ. Στο ημερολόγιο καταγράφονται οι κινήσεις των Λιμενικών, οι εντολές που έλαβαν αλλά και οι διαπιστώσεις τους μετά την προσέγγιση στο αλιευτικό.

Το υλικό αυτό θα ζητηθεί και από την διερευνητική επιτροπή της ΕΕ η οποία με τη σειρά της θα προσπαθήσει να ρίξει φως στα αίτια του ναυαγίου που έχει στοιχίσει τη ζωή 81 μεταναστών ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται μέσω καταθέσεων των διασωθέντων πάνω από 500.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό από το πλωτό περιπολικό 920 όπου έχει καταγραφεί η πρώτη προσέγγιση τους σκάφους του Λιμενικού στο αλιευτικό. Δεν υπάρχει όμως εικόνα από τη βύθιση του αλιευτικού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement