Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023 – Σκέρτσος: Θα γίνει νόμος για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων – Καμία δυνατότητα συνεργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να θέσουμε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα της κοινωνικής ανόδου ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και πολιτικών πεποιθήσεων», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της Νέας ΔημοκρατίαςΆκης Σκέρτσος. Στόχος είναι είπε είναι να συγκλίνει η Ελλάδα με την Ευρώπη και παρότι δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα είμαστε σε καλύτερο σημείο από αυτό που είμασταν.

Είναι καιρός, τόνισε ο κ. Σκέρτσος, ακόμα να αφήσουμε πίσω τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

Επίσης ως έναν από τους βασικούς στόχους είναι να μετρηθεί και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πολιτικής. Είναι πολύ βασικό στοιχείο σε αυτά που κάνουμε, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ισχυρή ή ασφαλής αυτοδυναμία είναι ο βασικός παράγοντας για να έχουμε μια ασφαλή κυβέρνηση, είπε και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση είχε 4 χρόνια για να οργανώσει το πρόγραμμά της. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της αντιλήψεις και πρακτικές που την χρεοκόπησαν.

Για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου σημείωσε ότι οι πολίτες άφησαν πίσω την τοξικότητα και τα fake news.

Ανακοίνωσε ότι θα γίνει πράξη με νομοθετική ρύθμιση η κοστολόγηση των προγραμμάτων.

Εμείς ποτέ δεν τάξαμε ότι θα τα διορθώσουμε όλα με ένα νόμο κι ένα άρθρο αλλά στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μεταρρυθμιστικό κύμα την επόμενη τετραετία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι αποδείξαμε με πράξεις ότι είμαστε η παράταξη της ευθύνης και του ρεαλισμού.

Για τη νέα κυβέρνηση είπε ότι θα έχει πρόσωπα και από άλλους χώρους και τόνισε ότι αν δοθεί ασφαλής αυτοδυναμία από τις 26 Ιουνίου θα ξεκινήσει η δουλειά για να κλείσουν οριστικά τα μέτωπα που είναι ανοικτά από το παρελθόν σε όλους τους τομείς.

Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές. Η χαλαρή ψήφος σε μικρά κόμματα κονταίνει τον πήχη της αυτοδυναμίας, είπε.

«Καμία δυνατότητα συνεργασίας – Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει μια υπεύθυνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης»

Ερωτηθείς από το Newsbeast για την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου του ΠΑΣΟΚ τον οποίο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποκάλεσε «δικηγόρο των Funds», ο κ. Σκέρτσος είπε: «Δεν θα ήθελα να μπω σε κόντρες που αφορούν άλλα κόμματα. Εμείς υπηρετούμε μια πρόταση η οποία πηγαίνει την ελληνική οικονομία πιο μπροστά, πιο ψηλά και συμβάλλει στο να συνεχίσει να αναπτύσσεται με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη που είναι ο βασικός παράγοντας, η βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε έναν και μόνο στόχο: να συγκλίνουν τα εισοδήματα των Ελλήνων με τα ευρωπαϊκά. Στόχος μας είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της 4ετιας και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ. Αποδείξαμε με τα πεπραγμένα της προηγούμενης 4ετιας ότι αυτός είναι ένας εφικτός στόχος.

Για το αν στα πρώτα νομοσχέδια αν εκλεγεί η ΝΔ θα υπάρχει και κάποιο με κοινωνικό ή προοδευτικό πρόσημο απάντησε: «Η επόμενη κυβέρνηση έχει στην ατζέντα της να υλοποιήσει πολλές και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και για υγεία και παιδεία και δικαιοσύνη. Αποτελούν προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ. Αποτελούν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του Ελλάδα 2.0 και αποτελούν βασικό προαπαιτούμενο και αίτημα της κοινωνίας».

Για την πρόταση Ανδρουλάκη οι διοικητές οργανισμών να έχουν 5ετη θητεία και να επιλεγούν με έναν ανοικτό διεθνή οργανισμό ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Στο πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης εφόσον δοθεί εντολή από τους πολίτες θα περιλαμβάνονται αλλαγές που θα αφορούν και τις διοικήσεις οργανισμών ώστε να επιλέγονται οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να κάνουν την δουλειά σε κάθε οργανισμό με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια και αυστηρά στοιχεία αποτελεσματικότητας ικανότητας και προϋπηρεσίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς στην προηγούμενη διακυβέρνηση δεν ψήφισε πολλά νομοσχέδια που είχαν στον πυρήνα τους την αξιολόγηση στο κράτος.

Περιμένουμε και ελπίζουμε στην επόμενη θητεία και κυβέρνηση να φανούν πιο συνεπείς σε όσα έλεγαν προεκλογικά.

Για το αν στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους ή εν ενεργεία βουλευτές ο κ. Σκέρτσος είπε: Αναφέρθηκα στο ευρύτερο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη και υπάρχει ανταπόκριση από προσωπικότητες που πιστεύουν στο όραμα Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ρωτήθηκε επίσης αν σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η ΝΔ θα επιμείνει σε συνεργασίες ή θα πάει σε τρίτες κάλπες.

«Η απάντηση», είπε, «είναι στα χέρια των πολιτών. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση για να προχωρήσει και να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές».

Για το αίνιγμα των εκλογών με το πόσα κόμματα θα μπουν στην Βουλή και ποιο είναι το αντίδοτο για τη ΝΔ εκτός από τη συμμετοχή ρωτήθηκε επίσης από το Newsbeast ο κ. Σκέρτσος .

«Είναι», είπε, «η συμμετοχή και από εκεί και πέρα έχουμε πει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με κόμματα που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ, αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οποιαδήποτε πόρτα συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δια των δηλώσεων του αρχηγού του. Επομένως η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει μια υπεύθυνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης για να βγει η χώρα από την πολιτική εκκρεμότητα στην οποία βρίσκεται εδώ και 5 εβδομάδες παρότι θα μπορούσε από τις 21 Μαΐου με ένα άλλο εκλογικό σύστημα να έχει μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Τέλος, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη αλλαγής του εκλογικού νόμου σε αυτή την φάση.


Ροή ειδήσεων

Advertisement