Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διακοπές στην Ηπειρωτική Ελλάδα-Αχαΐα και Ηλεία στο πλάνο των ταξιδιωτών που θέλουν να αποφύγουν το υψηλό κόστος μετακίνησης με τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Published

on

Το κόστος μετακίνησης ωθεί αρκετό κόσμο στα ταξίδια με αυτοκίνητα και αυτοκινούμενα οχήματα.

Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα στην περιοχή σε σχέση με τους ταξιδιώτες που κινούνται οδικώς στη χώρα (rioad trip) με επίκεντρο κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, όταν κάποιοι δημοφιλείς και μη προορισμοί κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τους δύο τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αρκετοί κυρίως Αθηναίοι αλλά και Πατρινοί, προτιμούν πλέον προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών.

Ήδη καταγράφεται και υψηλότερη ζήτηση για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την AirDNA, το 2022 είχε αυξηθεί η ζήτηση κατά 135% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021.

Τη μεγαλύτερη αύξηση των εγγραφών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, 43,61%, εν αναμονή της αύξησης της ζήτησης για εναλλακτικές παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφει ο Νομό Ηλείας, με πρώτη ζήτηση κατοικίες κοντά στις χρυσαφένιες παραλίες Κυλλήνη, Κουρούτα και Ζαχάρω.

Ο Νομός Αχαΐας, δείχνει να κερδίζει έδαφος μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου με επίκεντρο τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλίτιδας ζώνης όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, τα Σελιανίτικα καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιαννισκάρι και η Καλόγρια, κερδίζουν τη προτίμηση των τουριστών τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τη φετινή σεζόν.

Στην Αιτ/νία η περιοχή της Ναυπακτίας εξακολουθεί να αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό για το σύνολο της φετινής σεζόν με πολύ υψηλές πληρότητες σχεδόν στο σύνολο των «αποδράσεων» από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Ναυπακτία το 2022 διέθετε 170 κατοικίες εγγεγραμμένες στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μισθώσεις, ενώ πλέον διαθέτει 201, καταγράφοντας αύξηση των εγγραφών νέων ακινήτων κατά 39,58%.

Λιγότερο ικανοποιημένοι από τη διαμονή

Πελοπόννησος και Ήπειρος διατηρούν πάντως σημαντικό προβάδισμα στην προτίμηση των ταξιδιωτών που κινούνται οδικά για τις διακοπές τους στη χώρα για την περίοδο 2022-’23. Πληθώρα καταλυμάτων και ποιότητα παροχής υπηρεσιών είναι τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα σε σχέση με τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών από τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας κατά το μήνα Απρίλιο του 2023, με βάση το δείκτη GRI που δημοσιεύει το ΙΝΣΕΤΕ, στην υψηλότερη θέση είναι η Ήπειρος με 91% ενώ στην τελευταία θέση είναι η Δυτική Ελλάδα με 83%. Συνολικά για το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος 2023, ο βαθμός ικανοποίησης κατά τη διαμονή στη Δυτική Ελλάδα είναι 84%, ο χαμηλότερος στην Ηπειρωτική Ελλάδα μετά και την Αττική.

Ροή ειδήσεων

Advertisement