Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία στην Κω: Ο Μπαγκλαντεσιανός ετοιμαζόταν να φύγει για Ιταλία

Published

on

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα στοιχεία που «καίνε» τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό. Τα νέα ευρήματα που ανέσυραν από το κινητό του τηλέφωνο οι αστυνομικές αρχές της Κω δείχνουν ότι ο 32χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω ετοιμαζόταν να διαφύγει για την Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Μπαγκλαντεσιανός είχε ανταλλάξει μηνύματα με ομοεθνείς του από την Ιταλία, στα οποία φαίνεται να ομολογούσε ότι αυτός ήταν που δολοφόνησε την 27χρονη Αναστάζια.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί μέσα από αυτήν την επικοινωνία, αλλά και αργότερα μετά την απόκρυψη της σορού της, ο 32χρονος είπε σε «γνωστούς» του τι φρικτό είχε κάνει και τους προετοίμαζε για την άφιξή του. Τα μηνύματα και οι επικοινωνίες είχαν γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (18/6) έως και τις 04:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (19/6).

Το τηλεφώνημα και το εισιτήριο για Ιταλία
Ο 32χρονος δολοφόνος έχει ψάξει τα δρομολόγια και πώς θα βγάλει εισιτήριο για απευθείας πτήση στην Ιταλία. Ειδικότερα, ο 32χρονος, ο οποίος είχε επαφές με ομοεθνείς του που ζουν στην Ιταλία, φέρεται να επικοινώνησε άμεσα μαζί τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης, 13 Ιουνίου, έχει αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας να πηγαίνει σε κατάστημα ανταλλακτήριο όπου προβαίνει σε ανάληψη χρημάτων και από εκεί σε ταξιδιωτικό γραφείο όπου έβγαλε εισιτήριο για Ιταλία.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι ήταν… κανονισμένο, κανείς από την παρέα του, ούτε ο συγκάτοικός του δεν το γνώριζαν.

Και άλλα στοιχεία που τον ενοχοποιούν
Ο Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος δεν έχει σπάσει στην ανάκριση και δεν έχει παραδεχθεί ούτε τη δολοφονία, ούτε τον βιασμό, επιχείρησε, όπως αποκαλύπτεται, να σβήσει και τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σύμφωνα με το Mega, ο 32χρονος έψαχνε στο Google πώς θα διαγράψει από το κινητό του το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Αφού κατάφερε να σβήσει τα δεδομένα από το δικό του κινητό, πήρε το τηλέφωνο της Αναστάζια κι έκανε ακριβώς το ίδιο.

Oι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν τα κινητά τόσο του θύματος όσο και του δράστη και βρήκαν όλα τα δεδομένα που προσπάθησε να διαγράψει ο 32χρονος κατηγορούμενος.

Το GPS ουσιαστικά ήταν αυτό που «έδεσε» την υπόθεση, καθώς φάνηκε η κοινή τους πορεία από την ώρα που έφυγαν από το σπίτι, μέχρι την ώρα της δολοφονίας και της απόρριψης του σώματος της Αναστάζια. Οι αστυνομικοί, δηλαδή, είδαν τα στοιχεία από την ώρα που εντοπίστηκε η 27χρονη στο μίνι μάρκετ μέχρι την ώρα που έφυγαν η Ανταστάζια και ο 32χρονος κι ο τελευταίος επέστρεψε στο σπίτι του.

Μαρτύρησε για 45 λεπτά
Το μαρτύριο της νεαρής Αναστάζια που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στην Κω, τυλιγμένη σε σακούλες ανάμεσα σε στάχυα και ξερόχορτα, διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μεσολάβησε από τη στιγμή που μεταφέρθηκε η Αναστάζια στη μοιραία περιοχή μέχρι τη στιγμή που στραγγαλίστηκε.

Η στιγμή που οι εθελόντριες αντίκρυσαν τη σορό της Αναστάζια
Η Άννα Κουλούρα και η Ντόρα Παναγιωτίδη οι δύο εθελόντριες που εντόπισαν το άψυχο σώμα της Αναστάζια περιέγραψαν στην κάμερα του «Τούνελ» καρέ – καρέ τη διαδρομή που ακολούθησαν στην περιοχή Τιγκάκι. Η Άννα, εθελόντρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι αυτή που πρώτη εκτίμησε το χώρο και κατάλαβε ότι εκεί κρυβόταν το μυστικό θανάτου της Αναστάζια.

«Ξεκινήσαμε τις έρευνες το πρωί της Κυριακής από ανατολικά έως το Τιγκάκι. Στο σημείο είχε γίνει ξανά “σκανάρισμα” αλλά η εντολή του Διοικητή μου ήταν να ανοίξουμε κάθε τρύπα που θα βρεθεί στο δρόμο μας», είπε η Άννα.

Οι εθελόντριες κινούνταν παράλληλα, έχοντας επαφή η μία με την άλλη και κρατώντας αυτοσχέδια μπαστούνια. Η Άννα έφτασε στο μεγάλο δέντρο που έθαψε πρόχειρα ο 32χρονος κατηγορούμενος την άτυχη Αναστάζια.

«Είδα στο χώμα ένα μεγάλο όγκο από άχυρα κα πάνω αρκετά κλαδιά από δέντρα, τα οποία δεν ήταν κομμένα με κοπτικό μηχάνημα αλλά με βίαιο τρόπο. Τότε, θυμήθηκα την μάρτυρα που είχε δει τον 32χρονο πανικόβλητο με αγκάθια και στάχια», είπε η εθελόντρια και περιέγραψε τον σοκαριστικό τρόπου που εντόπισε το θύμα.

«Τρυπούσα με το μπαστούνι πάνω στα κλαδιά για να δω αν θα βρω αντίσταση. Στο σημείο υπήρχαν μόνο στάχυα, όχι νερό. Άλλαξε η φορά του ανέμου και μου ήρθε η μυρωδιά. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν εκεί και φώναξα τη Ντόρα που ερευνούσε σε άλλο σημείο, να έρθει κοντά μου. Συνέχισε με το μπαστούνι της να τρυπάει εκεί γύρω και αποκαλύφθηκε η σακούλα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο…», ανέφερε εμφανώς σοκαρισμένη.

«Πάθαμε σοκ! Καθαρίσαμε τα υπόλοιπα στάχυα και βρήκαμε τη σορό της κοπέλας. Οργή και λύπη. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, όμως είναι ανακούφιση ότι βρέθηκε. Η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει επιτέλους», συμπλήρωσε στην κάμερα του «Τούνελ» η Ντόρα συναισθηματικά φορτισμένη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement