Connect with us

Ελλάδα

Αιτήσεις στον Βρεφονηπιακό της ΔΥΠΑ

Published

on

Αυτή την Κυριακή, 2 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων στον Βρεφονηπιακός Σταθμός Πάτρας της ΔΥΠΑ είναι δωρεάν.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ιδιόκτητοι Βρεφονηπιακοί λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 06:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet. Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που κατά τα έτη 2022-2023 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement