Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη Μαστοράκου στη ΔΥΠΑ-ΕΠΑΣ Μαθητείας Πάτρας

Published

on

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια στις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου συνέχισε τις θεσμικές της συναντήσεις με φορείς της περιοχής.

Σειρά είχε η ΔΥΠΑ-ΕΠΑΣ Μαθητείας Πάτρας, η οποία συντελεί ένα αξιοσημείωτο έργο κι όπως ενημέρωσε την κ. Μαστοράκου ο διευθυντής Νίκος Κουτρουμπέλης «παρέχει διέξοδο απασχόλησης σε νέες και νέους».

Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες για το έτος 2023-2024 είναι:

– Αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής

– Κομμωτικής τέχνης

– Τεχνίτες υποστήριξης συστημάτων ΗΥ

– Τεχνίτες ηλεκτρολογικών εργασιών και ανελκυστήρων

– Τεχνίτες θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων

– Τεχνίτες μηχανών και συστημάτων συμβατικού και ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι υπάρχουν προτάσεις να εμπλουτιστούν οι ειδικότητες με καινούργιες και πιο ελκυστικές για την απασχόληση των νέων.

Οι μαθητές πραγματοποιούν μαθητεία στις επιχειρήσεις με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση, φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια κι εκτός των άλλων λαμβάνουν επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαίως, καθώς και επίδομα τροφής 9 ευρώ ημερησίως. Επίσης δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν στον χώρο, οι μαθητές αμείβονται με ημερομίσθιο ίσο προς το 75% επί του κατώτατου ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή με 26,13 ευρώ.

Η κ. Μαστοράκου ανταλλάσσοντας απόψεις με τον κ. Κουτρουμπέλη ανέφερε κενά που υπάρχουν σε ειδικότητες στον χώρο της Υγείας, του ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης και σε ειδικότητες στον χώρο της Πρόνοιας.

Οι συναντήσεις της Αννας Μαστοράκου με φορείς της περιοχής μας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement