Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ρωσία- Φοβίζει η άγνοια

Published

on

 

 

Ελάχιστα είναι αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν στη Ρωσία και όσα μαθαίνουμε προέρχονται κυρίως από τρίτες πηγές και είναι «πληροφορίες» ή «εκτιμήσεις» που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα τείχος σιωπής επί της ουσίας, σε ένα ζήτημα για το οποίο όσα γίνουν θα τα καταλάβουμε εκ του αποτελέσματος. Και ίσως, αρκετά αργότερα, μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και ο Πριγκόζιν προχώρησε σε «ανταρσία» κατά του Πούτιν, αλλά και για ποιους λόγους σταμάτησε την «ανταρσία». Τι συμφωνήθηκε και τι όχι, τι διακυβεύθηκε εκείνο το 24ωρο που ξυπνήσαμε μαθαίνοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται στα πρόθυρα ακόμα και ενός εμφυλίου και… κοιμηθήκαμε γνωρίζοντας πως ο Πούτιν συνεχίζει να αποτελεί τον κυρίαρχο στη Ρωσία.

Αναμφίβολα, ωστόσο, ζήσαμε ένα γεγονός που αποδυναμώνει τον Πούτιν στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης ή ακόμα και στα μάτια της ρωσικής κοινής γνώμης (αν και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έμαθαν οι πολίτες της Ρωσίας). Και μένει να δούμε εάν αυτή η αποδυνάμωση της σιδηράς ηγεσίας του Πούτιν θα έχει συνέχεια και αν θα έχουμε και άλλα «επεισόδια» σε σύντομο ή σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση συνεχίζεται. Ότι εξακολουθούμε να ζούμε στη σκιά ενός πολέμου σε ευρωπαϊκό έδαφος, για τον οποίο επίσης, δεν μαθαίνουμε και πολλά, πλέον.

Εκεί στα ανατολικά της Ευρώπης λοιπόν, εξακολουθεί να υφίσταται μία σημαντική «πληγή» που εξακολουθεί να μας φοβερίζει όλους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement