Connect with us

Auto

Toyota: Επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Published

on

Εν μέσω της άγνοιας, του θαυμασμού και του προβληματισμού για το τι μπορεί να φέρει για την ανθρωπότητα η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, στην Toyota κάνουν τα σχέδιά τους, σχετικά.

Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη του Ινστιτούτου Έρευνας της εταιρείας πρόκειται να εξερευνήσουν τις αυξημένες δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων σε πολύ σύντομο χρόνο, χάρη στις τεχνολογίες μηχανικής μάθησης.

Η αρχή θα γίνει στον τομέα της σχεδίασης των καινούργιων αυτοκινήτων με το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτύξει.

Μάλιστα, η Toyota δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός πρωτότυπου coupé οχήματος (βασική photo κειμένου) η οποία δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού του.

Ο Αβινάς Μπαλετσαντράν, Διευθυντής του Τμήματος Human Interactive Driving του Ινστιτούτου, δήλωσε σχετικά: «Τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται συχνά ως έμπνευση από τους σχεδιαστές, αλλά δεν μπορούν να χειριστούν τους περίπλοκους τομείς ασφάλειας και μηχανικής που αφορούν στην πραγματική διαδικασία σχεδιασμού αυτοκινήτων.

»Αυτή η τεχνική συνδυάζει τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της Toyota με τις υπερσύγχρονες δυνατότητες της σύγχρονης τεχνητής νοημοσύνης».

Όπως έγινε γνωστό, τα εργαλεία αυτής που έχουν αναπτύξει στο Ινστιτούτο της Toyota, χρησιμοποιούν παραμέτρους όπως ο συντελεστής οπισθέλκουσας, οι διαστάσεις του πλαισίου, το ύψος του από το έδαφος και οι διαστάσεις στο εσωτερικό του οχήματος.

Τα στοιχεία αυτά εισάγονται στο σύστημα της τεχνητής νοημοσύνης μέσω κειμένου και με τη χρήση λέξεων-κλειδιών όπως «κομψό» ή «σύγχρονο». Τα στελέχη της Toyota υποστηρίζουν ότι αυτή η πρώιμη διαδικασία σχεδιασμού με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε να εξελίξουν τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα πιο γρήγορα και αποτελεσματικότερα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement