Connect with us

Διεθνή

ΗΠΑ: Σύγκρουση λεωφορείων στο Μανχάταν – Πάνω από 18 οι τραυματίες

Published

on

Η σύγκρουση ενός διώροφου λεωφορείου με ένα αστικό λεωφορείο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ την Πέμπτη είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι και τουλάχιστον 18 άτομα να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο για τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Οι Αρχές στην ενημέρωσή τους είπαν επίσης πως «Οι δύο πρώτες μονάδες έφτασαν για να βρουν δύο λεωφορεία εμπλεκόμενα σε κάτι που φαινόταν να είναι ένα σοβαρό ατύχημα, το οποίο περιπλέκεται από το γεγονός ότι το ένα από αυτά ήταν ένα διώροφο λεωφορείο». Χρησιμοποιήθηκαν σχοινιά και σκάλες για να βοηθηθούν οι επιβάτες να κατέβουν από τα λεωφορεία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Κάθε φορά που εμπλέκονται δύο λεωφορεία έχεις έναν σημαντικό αριθμό ασθενών που πιθανώς πρέπει να περιθάλψεις», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης. «Έτσι, βλέποντας αυτή την ποσότητα ανθρώπων αμέσως, νομίζω ότι οι μονάδες έκαναν πολύ καλή δουλειά για να τους βγάλουν γρήγορα από το λεωφορείο και να τους μεταφέρουν στους κατάλληλους πόρους».

Δεκαοκτώ ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, αλλά κανένας δεν έχει τραυματισμούς που απειλούν τη ζωή, δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

«Πολλοί τραυματισμοί είναι απλώς κοψίματα, μώλωπες, γρατζουνιές, μερικά ύποπτα κατάγματα. Κάποιοι τραυματισμοί στο κεφάλι και τον αυχένα επίσης», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός Paul Hopper.

Άλλοι 63 άνθρωποι χρειάζονται αξιολόγηση από γιατρό της πυροσβεστικής, δήλωσε ο Hopper, προσθέτοντας: «Αναμένουμε ότι θα αρνηθούν την ιατρική φροντίδα και θα τους δει ο γιατρός μας που βρίσκεται στη σκηνή και στο λεωφορείο και αξιολογεί τους ασθενείς». Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε το δυστύχημα, λένε οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών δήλωσε ότι υπήρξε σύγκρουση στις 7:17 μ.μ. στο λεωφορείο της γραμμής Χ27 και παρέπεμψε το CNN στην πυροσβεστική υπηρεσία για περισσότερες λεπτομέρειες. Η αστυνομία παρέπεμψε το CNN στην πυροσβεστική υπηρεσία όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα από τα οχήματα παραβίασε κόκκινο φανάρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement