Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανακοίνωση των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής στο Δ.Σ. του Ιδρώματος «Μέριμνα», Θανάση Μοδέ  και Παναγιώτη Σουλελέ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η κακή κατάσταση, την οποία ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Οι τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, έχουν φτάσει τους εργαζόμενους σε δραματική κατάσταση, να δυσκολεύονται να φέρουν βόλτα τις ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους.

Από την άλλη, οι πολιτικές τους επιλογές για την Υγεία, που την σπρώχνουν κάθε μέρα στην ιδιωτικοποίηση, δεν υπολογίζουν καθόλου τα ιδρύματα που προσφέρουν σοβαρές υπηρεσίες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, γιατί όλα λειτουργούν στην λογική του κόστους – οφέλους.

Με ευθύνη του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή, το Ίδρυμα Μέριμνα, έφτασε στο σημείο μηδέν. Από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και ποτέ οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους. Φτάσαμε σήμερα να είναι απλήρωτοι ένα μήνα και να μην ξέρει κανείς πότε θα πληρωθούν.

Παραπλανούσαν το Δ.Σ., λέγοντας ότι έπρεπε να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και πως άμεσα θα είχαν χρήματα για να πληρώσουν.

Ψέματα!

Παρά την επιμονή μας, μήνες τώρα, να συνεδριάσει το Δ.Σ. με μοναδικό θέμα τα οικονομικά του Ιδρύματος, αυτό δεν έγινε ποτέ, με ευθύνη του Προέδρου και του Γραμματέα του Δ.Σ.

Αυτό που τους ενδιαφέρει όλον αυτό τον καιρό, είναι να δείχνουν το μένος τους, κατά των εργαζομένων, λέγοντας πως είναι άχρηστοι, προκαλώντας το «διαίρει και βασίλευε». Φέρνοντας δηλαδή, τον έναν εργαζόμενο εναντίον του άλλου.

Είναι βέβαια μεγάλες οι ευθύνες και της κυβέρνησης, γιατί υποχρηματοδοτεί αυτά τα Ιδρύματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Πληρώνονται ακόμα και σήμερα εργοδοτικές εισφορές, που εκκρεμούν από την εποχή της πανδημίας του covid. Οι τεράστιες αυξήσεις σε ΔΕΗ και καύσιμα πώς θα αντιμετωπιστούν, όταν ο ΕΟΠΥΥ κάνει δύο και τρεις μήνες να πληρώσει τα νοσήλια;

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους έκτακτο Δ.Σ., ώστε να παρθούν αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να μην κλείσει το ίδρυμα που έχει εδώ και χρόνια, τεράστια προσφορά στην κοινωνία της Πάτρας.

Κάναμε μια ολοκληρωμένη πρόταση και ζητήσαμε να παρθεί ομόφωνη απόφαση για το καλό του Ιδρύματος:

Με απόφαση του Δ.Σ., να κλείσει το Ίδρυμα την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι, το Δ.Σ. και οι γονείς με τα παιδιά τους, να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδικώντας:

  • Άμεση κρατική επιχορήγηση με 100.000 ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και το δώρο αδείας.
  • Να αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο την εξόφληση των εργοδοτικών εισφορών που προέρχονται από την covid περίοδο και ανέρχονται στο ποσόν των 140.000 ευρώ.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή, ώστε να πάρουν ένα ποσόν οι εργαζόμενοι και όσα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο να δοθούν στους εργαζόμενους.
  • Την πέμπτη μέρα κινητοποίησης, να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ., για να οργανωθούν οι περαιτέρω δράσεις μας.

Τις προτάσεις αυτές, σε παρόντα 6 μέλη του Δ.Σ., δεν τις ψήφισαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Δ.Σ.

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή, γιατί δεν εφάρμοσαν την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και δεν έδωσαν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο της Μέριμνας, στους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, τους γονείς με τα παιδιά τους, τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και φορείς της πόλης μας, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Περιφέρεια, την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα άμεσα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement