Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

49 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο!- Σε πλήρη επαγρύπνηση η Πυροσβεστική

Published

on

 

 

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και στην Δυτική Ελλάδα ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες και αυξάνουν τον κίνδυνο να εκδηλωθούν φωτιές.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση (6 μ.μ.) του Πυροσβεστικού Σώματος εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ανάμεσα στις παραπάνω πυρκαγιές συγκαταλέγονται και τα συμβάντα που σημειώθηκαν στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία οριοθετήθηκε στη μία το μεσημέρι και στην μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις (15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη).

-Χθες στις 12 το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά  λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή του Κορακοχωρίου, του δήμου Πύργου.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πέντε υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο ντακότες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου κι ένα μηχάνημα έργου, καταφέρνοντας να θέσουν άμεσα τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα κοντά στις γραμμές του προαστιακού στο Ζευγολατιό Κορινθίας, με συνέπεια την προσωρινή διακοπή δρομολογίων του προαστιακού. Ωστόσο, Λίγη ώρα αργότερα, και αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με δύο οχήματα και έξι άνδρες, επανήλθε η κυκλοφορία των δρομολογίων του προαστιακού Πειραιάς – Κιάτο που είχαν διακοπεί νωρίτερα, λόγω της φωτιάς.

Τέλος, να αναφερθεί πως προχθές τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Μαστραντώνη του δήμου Ερύμανθου Αχαΐα στην οποία επιχείρησαν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα, 1 Ε/Π και 3 Α/Φ.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement