Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας υποβάλλονται

α) στο [email protected]

β) στην έδρα της Σχολής (Όθωνος Αμαλίας-Τηλ.: 2610623730 6) από τους ίδιους τους υποψηφίους, ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των σπουδαστών που θα δεχτεί η Σχολή είναι 15, ενώ οι ημέρες και ώρες υποβολής αιτήσεων είναι, Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00 έως 13:00.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από 18 Σεπτεμβρίου έως και 20 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τα εξής:

α. Υποκριτική

Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο. Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.

β. Απαγγελία και Τραγούδι

Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων). Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).

γ. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας

Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους/στις υποψηφίους/ες δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement