Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει η Δραματική Σχολή- Δόθηκε λύση στο θέμα των συμβάσεων των καθηγητών μετά από δίμηνο αγώνα

Published

on

Ανοίγει ξανά η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά από αγώνα δύο και πλέον μηνών. Συγκεκριμένα, προχθές επικοινώνησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Δήμας με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Βάη και τον ενημέρωσε ότι «… το θέμα με τη

Δραματική Σχολή λύθηκε με απόφαση των τριών Υπουργείων που θα υπογραφεί

μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα εξισώνει το ωρομίσθιο των καθηγητών της Σχολής με αυτό του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ».

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το υπουργείο

εσωτερικών, που αν και φαινόταν αρνητικό ως εκείνη τη στιγμή, έθεσε ερωτήματα

για την λειτουργία της Σχολής και τους λόγους εξαίρεσης από την ΚΥΑ. Ύστερα

ακολούθησε το τηλεφώνημα του κ. Δήμα.

Όπως τόνισε ο κ. Βάης «η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ είχε επίγνωση ότι δεν είναι εύκολο να ανατρέψεις τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και ότι χρειάζεται αγώνας σταθερός, με μεθοδικότητα και ενότητα. Αυτό κάναμε από την αρχή χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, διοικητικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά, μαχητικά, με επιστολές, τηλέφωνα, ενδελεχή ενημέρωση, αποφάσεις ΔΣ για συντονισμό κοινών δράσεων Δήμου, Διοίκησης, καθηγητών και σπουδαστών και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η αγωνιστική και αποφασιστική μας στάση ήταν καταλυτική για τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες. Γνώριζαν πια όλοι ότι δεν υπήρχε περιθώριο για καμιά άλλη αναβολή, ότι οι ευθύνες ανήκουν μόνο σε έναν, στην Κυβέρνηση.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επιδίωξε την ενότητα, τον κοινό αγώνα, που μόνο αυτός φέρνει

αποτελέσματα, έδωσε μια πολιτική μάχη με σαφή στόχο. Είχαμε τη βεβαιότητα και

το είχαμε δηλώσει, ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ότι ο αγώνας μας θα

πετύχει , ότι η Σχολή θα ανοίξει. Το αποτέλεσμα είναι νίκη όλου του ΔΗΠΕΘΕ, του

Δήμου και της Πάτρας. Και ήρθε με ενωτικό πολύμορφο αγώνα.

Όταν μας κοινοποιηθεί η απόφαση, το ΔΣ, με έκτακτη συνεδρίασή του, θα

προχωρήσει στις προσλήψεις των καθηγητών και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Η

υπηρεσία μας και οι εργαζόμενοι, που συμμετείχαν στον δίμηνο αγώνα, είναι

έτοιμοι για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής».

 

Μ. ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΧΟΛΗ

Από την πλευρά της, η πρώην αντιδήμαρχος, Μαριάννα Σταματιάδου, μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Πρόεδρος Συλλόγου «Φίλων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας», σε δημόσια παρέμβασή της αναφέρει πως «για μια ακόμα φορά, θα τονίσω ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας , είναι το μόνο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, το οποίο έχει Δραματική Σχολή , για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανο και να την φροντίζει ως κόρη οφθαλμού».

Στο τελευταίο Δ.Σ. όμως η μόνη σκέψη του προεδρείου , ήταν η κινητοποίηση έξω

από το ΥΠ.ΠΟ.Α. την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, αποδίδοντας την αποκλειστική

ευθύνη, στην κυβέρνηση, για τα προβλήματα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και της Δραματικής Σχολής. Κατά την γνώμη τους, μόνο οι κινητοποιήσεις λύνουν τα προβλήματα ακόμα και αν υπάρχει αμέλεια. Καλές οι κινητοποιήσεις αλλά δεν φτάνουν.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε με μόνη αρνητική ψήφο την δική μου.

Είναι δυνατόν , μέσα σε τρεις ημέρες , να έχουμε απάντηση από το Εθνικό Λογιστήριο του Κράτους και μάλιστα όταν παρεμβάλετε Εθνική Εορτή(28 η Οκτωβρίου) όπως απαιτούσαν;

 

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους σπουδαστές της σχολής μας και τους καθηγητές .

Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια αλλά με πράξεις.

Η σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας έχει απ’ όλους αναγνωριστεί ως σχολή υψηλού επιπέδου. Άλλωστε οι απόφοιτοι μας, παίζουν σε θεατρικές παραστάσεις στην Πάτρα, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Τους απολαμβάνουμε σε βασικούς ρόλους, σε τηλεοπτικές σειρές.

Είμαστε υπερήφανοι για τα «παιδιά» μας.

Είναι ευθύνη όμως του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ συμμεριζόμενο την αγωνία των νεοεισαχθέντων σπουδαστών της σχολής , οι οποίοι είναι αδύνατον να παρακολουθήσουν άλλη σχολή εφ’ όσον έχει παρελθει ο χρόνος εισαγωγικών

εξετάσεων, αλλά και των σπουδαστών της σχολής, οι οποίοι δυστυχώς κινδυνεύουν να χάσουν το σπουδαστικό έτος , και των καθηγητών.

Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την λειτουργία της σχολής. Υπάρχει άλλωστε και ειδική γνωμάτευση από την νομική σύμβουλο.

Όταν η παρούσα Δημοτική Αρχή, ανέλαβε για πρώτη φορά προσπάθησε να κλείσει – ευτυχώς δεν το κατάφερε -την σχολή. Αν τώρα δύναται η ευκαιρία να κλείσει η ΣΧΟΛΗ μην το αφήσουμε να γίνει!

Πάντα υπάρχει λύση, αρκεί να το θέλουμε».

Ροή ειδήσεων

Advertisement