Connect with us

Πολιτισμός

Τα νέα για τη λειτουργία της Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Published

on

Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η απόφαση για την εξαίρεση της Δραματικής Σχολής  από την ΚΥΑ σχετικά με το μισθολόγιο των καθηγητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει ως εξής:

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία (13 Νοεμβρίου 2023) με το Υφυπουργείο Πολιτισμού, αρμόδιο για τα ΔΗΠΕΘΕ, ενημερωθήκαμε ότι η απόφαση για την εξαίρεση της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο και θα τη δημοσιεύσει σύντομα (δεν ορίστηκε συγκεκριμένη ημερομηνία). Παράλληλα το Υπουργείο Πολιτισμού μελετά το θέμα της αναπλήρωσης των μαθημάτων και θα υπάρξει και γι’ αυτό απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι  ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Δήμας έχει ενημερώσει τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Βάη ότι θα εξισωθεί το ωρομίσθιο των καθηγητών της σχολής, με αυτό του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ.

Οι καθηγητές της Σχολής όπως είχαν ανακοινώσει λόγω του ενιαίου μισθολογίου μειωνόταν δραματικά η ωρομίσθια αποζημίωση του έργου τους, γεγονός αποτρεπτικό για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό έργο της Σχολής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement