Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται υποψήφιος Περιφερειάρχης

Published

on

Της Μαρίας Ορφανού

Την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσουν και οι τρεις Νομαρχιακές Επιτροπές Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταλήξουν στη λίστα των προσώπων που θα σταλεί στη Χαριλάου Τρικούπη και συγκεκριμένα, στην Επιτροπή Αυτοδιοικητικών εκλογών για την τελική επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, Κώστας Σκανδαλίδης που βρέθηκε προχθές βράδυ στην Πάτρα, μιλώντας σε συγκέντρωση αυτοδιοικητικών κι άλλων στελεχών του κόμματος ξεκαθάρισε πως «η πολιτική προηγείται των προσώπων και πως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που θα ηγηθεί της παράταξης θα είναι στέλεχος –όχι απαραίτητα του στενού κομματικού πυρήνα- που θα δώσει τη «μάχη» με όλους τους υποψήφιους με χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών».

Η τελική επιλογή, με δεδομένο, ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει σημαντικά θα γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδος και η σχετική ανακοίνωση αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

ΟΙ «ΠΑΡΟΝΤΕΣ»

Στην προχθεσινή διαδικασία εκδήλωσαν ανοικτά το ενδιαφέρον τους να ηγηθούν του περιφερειακού συνδυασμού που θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ οι νυν περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην πρόοδο», Γιάννης Λύτρας (έχει εκλεγεί επικεφαλής από την ομάδα μετά την αποχώρηση Κατσιφάρα) από την Αιτωλοακαρνανία, Νίκος Μπαλαμπάνης επίσης από την Αιτωλοακαρνανία και Σπύρος Σκιαδαρέσης από την Αχαΐα. Ωστόσο μετά τις εθνικές εκλογές στο «τραπέζι» φαίνεται πως έχει πέσει και το όνομα του τ. βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δεν κατάφερες να εκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές. Παράλληλα, στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν γίνει εισηγήσεις και για άλλα πρόσωπα, από τα οποία κάποια δεν προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, αυτό αφορά την πολιτική «γραμμή» που θέλει να ακολουθήσει η ηγεσία του κόμματος, όπως και πόσο αποφασισμένη είναι να «δώσει» τη «μάχη» της Δυτικής Ελλάδος μ’ ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής.
«ΑΠΩΛΕΙΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Την ίδια ώρα η περιφερειακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των εξελίξεων, αλλά και των καθυστερήσεων εμφανίζεται αποδεκατισμένη, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, οι Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Δριβίλας και ενδεχομένως και ο Κώστας Καρπέτας, ενώ ήδη τέσσερις είτε νυν, είτε πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Παναγιώτης Μπράμος από την Ηλεία, Χρήστος Μπούνιας από την Αχαΐα, Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου από την Αχαΐα και Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη από την Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιοι με τον Ν. Φαρμάκη.
ΤΑ «ΚΑΡΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ 2019
Πάντως στη διάρκεια της προχθεσινής συγκέντρωσης δεν έλειψαν τα «καρφιά» για το ρόλο υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος στην Αχαΐα με αποτέλεσμα την ήττα της παράταξης το 2019. Όπως επισημάνθηκε η «κατρακύλα» έχει ονοματεπώνυμο και μάλιστα, φαίνεται πως η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και σήμερα και αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα στις εκλογές του Οκτωβρίου το κόμμα θα αντιμετωπίσει προβλήματα που δεν θα επιτρέψουν στην υποψήφια περιφερειακή παράταξη να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Οι ενστάσεις αφορούσαν στην πολιτική που ασκείται από συγκεκριμένα άτομα, εξαιτίας των επαφών και των συνεργασιών που έχουν με την νυν περιφερειακή Αρχή, με αποτέλεσμα να έχουν «δεσμευτεί» και να μην μπορέσουν να δώσουν συντεταγμένα τη «μάχη» στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη που θα πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Ν. Μοίραλης: Ο χρόνος είναι πιεστικός
Στον απόηχο της προχθεσινής συγκέντρωσης ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Νίκος Μοίραλης σχολίασε πως «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκαν για την επόμενη μέρα στην περιφέρεια και έδωσαν το πολιτικό, το ιδεολογικό αλλά και το οργανωτικό στίγμα μας για το πως θα κινηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Η υπάρχουσα περιφερειακή παράταξη θα είναι η βάση μας που πάνω στην επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων χρόνων θα χτίσουμε το αύριο. Οι τρεις νομαρχιακές επιτροπές θα συνεδριάσουν την προσεχή Δευτέρα και με βάση τα χθεσινά δεδομένα θα πάνε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Οι τελικές προτάσεις θα μεταβιβαστούν στην 16μελή επιτροπή αυτοδιοίκησης και η ηγεσία θα αποφανθεί για τον επικεφαλής της προσπάθειας μας στην Δυτική Ελλάδα. Ο χρόνος μας πιέζει και βρισκόμαστε χωρίς να εθελοτυφλούμε στο + 5. Άμεσα, αλλά θεσμικά, θα υπάρχουν οι απαραίτητες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα για να βγει λευκός καπνός. Εμείς δεν θα λείπουμε ούτε από αυτή την μάχη, στην πρώτη γραμμή για αλλαγή σκυτάλης της περιφέρειας. Σε αυτούς που θα γελάσουν, να τους θυμίσω πως τα γέλια του 2019 έχουν γίνει πάθημα άρα και μάθημα. Όλοι κερδίζουν & όλοι χάνουν!».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement