Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση Ψωμά με τον Πρέσβη της Πολωνίας

Published

on

Με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart συναντήθηκε ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, κατά την πρόσφατη σύντομη επίσκεψή του πρώτου στην Πάτρα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων ήταν ένας από τους λιγοστούς Πατρινούς καλεσμένους της Πρεσβείας, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου στο κατάστρωμα του πολωνικού πλοίου ORP Wodnik, το οποίο βρέθηκε στην πόλη μας για λίγες μέρες.
Η υποδοχή στην εκδήλωση έγινε από τον πλοίαρχο Rafal Pretnik και τον πρέσβη της Πολωνίας αυτοπροσώπως.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου και από τον Πολωνικό Σύνδεσμο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με την πρόεδρο του Τσεσλάβα Καπούστσικ-Τσιτσάρα. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια γεύση από την πολωνική φιλοξενία με ένα πλούσιο μπουφέ με πολωνικά εδέσματα.

Επίσης, είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο πλοίο και να μάθουν την ιστορία του και για τον εκπαιδευτικό του εξοπλισμό, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τα 120 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων 50 σπουδαστών της Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού της Πολωνίας.
Στη σύντομη ομιλία του, ο πρέσβης υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία και αλληλεγγύη των μελών του NATO, καθώς επίσης την ανάγκη για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία και ενότητα των λαών. Ο Πέτρος Ψωμάς είχε θερμή συζήτηση τόσο με τον Πρέσβη όσο και με διπλωματικά στελέχη της πρεσβείας. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που το σπιράλ πρεσβεύει και έχει κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμά του, συζητήθηκε η προοπτική ενεργοποίησης της –δυστυχώς, ξεχασμένης- σχέσης της Πάτρας με την αδελφοποιημένη πόλη Μπίντγκοστς της Πολωνίας.
Υπενθυμίζεται πως όλες οι αδελφοποιήσεις που η Πάτρα είχε επιτύχει τα προηγούμενα χρόνια έχουν αδρανοποιηθεί, γι’ αυτό και το σπιράλ ζητά την επανενεργοποίηση τους και τη σύναψη νέων επωφελών αντίστοιχων συνεργασιών με πόλεις σε όλο τον πλανήτη, επισημαίνοντας ότι αποτελούν μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement