Connect with us

Μαγειρική

Γαρίδες μπουρδέτο          

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μέτρια πατάτα, βρασμένη

10 γαρίδες μέγεθος 41-50

4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, σπασμένη

1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πρέζα μπούκοβο

1 κοφτή κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

3 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

½ φλιτζ. νερό

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Εκτέλεση:

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να βράσετε την πατάτα και να την κόψετε σε μικρούς κύβους. Επίσης λίγο πριν από το μαγείρεμα θα χρειαστεί να καθαρίσετε τις γαρίδες από τα κελύφη του σώματος, αφήνοντας πάνω τους το κεφάλι και το τελευταίο κέλυφος αμέσως μετά το κεφάλι. Κατόπιν κάνετε μια τομή με ένα μαχαίρι στη ράχη της κάθε γαρίδας και αφαιρείτε τα εντόσθια. Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 10΄΄. Ρίχνετε τις γαρίδες, τους βρασμένους κύβους πατάτας, το μπούκοβο και την πάπρικα. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει η πάπρικα και προσθέτετε το κρασί, μετά από 10” το λεμόνι και το νερό. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement