Connect with us

Μαγειρική

Nτοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3-4 φέτες ψωµί προζυµένιο, σε κυβάκια

λίγο ε.π. ελαιόλαδο

12 ντοµάτες ποµοντόρια

2-3 µπάλες µοτσαρέλα, σε µικρά κοµµάτια

6 φύλλα δάφνη, κοµµένα στη µέση κατά µήκος

1 µικρό βαζάκι pesto βασιλικού

Εκτέλεση:

Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Αλείφετε κάθε κοµµάτι ψωµιού µε ελαιόλαδο και τα στρώνετε σε ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί. Ψήνετε στον φούρνο για 20΄ όσο ετοιµάζετε τις ντοµάτες. Τοποθετείτε τα ποµοντόρια οριζόντια µπροστά σας και τα χαράζετε βαθιά 5-6 φορές, προσέχοντας να µη φτάσει το µαχαίρι µέχρι κάτω. Γεµίζετε κάθε άνοιγµα µε ένα κοµµάτι µοτσαρέλα, ενώ στο κέντρο κάθε ντοµάτας βάζετε από 1 φύλλο δάφνη. Ακουµπάτε τις ντοµάτες «ακορντεόν» πάνω στους κύβους του ψωµιού που έχουν αρχίσει να γίνονται τραγανοί. Σε κάθε άνοιγµα ρίχνετε λίγο πέστο µε ένα κουτάλιι. Περιχύνετε µε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζετε καλά. Ψήνετε για επιπλέον 20΄ ή µέχρι οι ντοµάτες να µαλακώσουν και ψηθούν µέχρι µέσα. Σερβίρετε µε τους κύβους ψωµιού που θα έχουν απορροφήσει το ωραίο ζουµί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement