Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινό με τσιγαριαστά χόρτα

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, καυκαλήθρες, ζοχοί, πράσα, τσουκνίδες, μάραθο)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το κρέας να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, συμπληρώνετε 3 ποτήρια νερό και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Κόβετε τα χορταρικά στη μέση και μόλις μαλακώσει το κρέας τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος σβήνετε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε ζεστό. Μπορείτε μία ημέρα πριν να μαρινάρετε το χοιρινό σε λευκό κρασί, ελαιόλαδο και μυρωδικά. Το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο και το βγάζετε 20 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement