Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοιξε η αυλαία του 1ου «Aigio Music Festival»- Από την εκδήλωση στα Σκαλάκια της Φιλοποίμενος

Published

on

Άνοιξε στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», η αυλαία του 1ου «Aigio Music Festival» που συνδιοργανώνουν η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόδωρου Λεμπέση, που απαρτίζεται από εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα τη μουσική από την κλασική περίοδο ως τις παρυφές της σύγχρονης, της μοντέρνας και της τζαζ.

Το Σάββατο 15 Ιουλίου, δεύτερη ημέρα του 1ου «Aigio Music Festival», στα Σκαλάκια Φιλοποίμενος, πραγματοποιήθηκε μαθητική συναυλία από τα μουσικά σύνολα «Χωρίς Σύνορα» και από τη Δημοτική Παιδική και Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας.

Συμμετείχαν η Δημοτική Παιδική και Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό την μουσική διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, με νεανικό καλοκαιρινό πρόγραμμα και μελωδίες από χαρισματικούς συνθέτες που αναδεικνύουν διαχρονικά την τρυφερότητα, αποσπώντας το χειροκρότημα!

Την σκυτάλη στην συνέχεια πήρε η ορχήστρα «Χωρίς Σύνορα», η οποία δημιουργήθηκε πριν από έξι μήνες και είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου μουσικών της Αιγιάλειας που.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν Μουσικές από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη, ταξιδεύοντας στην Λατινική Αμερική, στα Αφροαμερικανικά γκέτο, στα κινηματογραφικά σάουντρακ, μέσα από τη ροκ, μέχρι την Ελλάδα, με την ορχήστρα να «κερδίζει» τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στα Βιολιά η Ασημίνα Καρβελά – Λουκιάνα Δαβανέλου, Τσέλο Μαργαρίτα Ματέ – Ηλέκτρα Τσίγκα-Κουβέλη, Φλάουτο Κωνσταντίνα Νικολάρα και Μανώλης Μπραουδάκης, Τρομπέτα Μιχάλης Δροσιάδης, Άλτο ΣαξόφωναΣπύρος Ιατρόπουλος – Άγγελος Αναγνωστόπουλος, Κιθάρα Κώστας Φράγκος – Αντρέας Μιχαλάτος -Μιχαηλάγγελος Πιερράτος, Ντραμς Παναγιώτης Δαβανέλος και μουσική διεύθυνση Πάνος Πιερράτος.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» η εκδήλωση είχε τίτλο «Τα πολλά πρόσωπα του κυρίου Κώστα Γιαννίδη», μετείχαν οι σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου και μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα, με τον Θανάση Αποστολόπουλο στο πιάνο και σκιαγράφησαν την πολυσύνθετη μουσική φυσιογνωμία του ιδιοφυούς συνθέτη από τη Σμύρνη Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάκης Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο του 1ου «Aigio Music Festival», αύριο Τετάρτη 9 μ.μ. , στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για κιθάρα και ακορντεόν. Τρεις εξαιρετικοί σολίστ, ο Χρήστος Ζερμπίνος, ο Ιάκωβος Κολανιάν και ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, θα μταξιδέψουν στον κόσμο της μουσικής, με όχημα δύο όργανα όπως το ακορντεόν και η κλασική κιθάρα.  Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς. Συνοδεύει σύνολο εγχόρδων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement