Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οραματιστής και δίκαιος-Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον υπεύθυνο Επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων, Ανδρέα Αντωνόπουλο

Published

on

Σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και συναγωνιστές θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Ανδρέα Αντωνόπουλο, υπεύθυνο Επικοινωνίας του Δήμου Πατρέων, ο οποίος «έφυγε» προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία 65 ετών.

Ένας άνθρωπος, οραματιστής και δίκαιος που αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τις ιδέες, τα ιδανικά και την τοπική κοινωνία. Και χθες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων εξέδωσαν συλλυπητήρια μηνύματα.
-Η ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος της οποίας διατέλεσε μέλος στο προηγούμενο Διοικητικό της Συμβούλιο αναφέρει πως «στα χρόνια αυτά είχαμε την
χαρά να συνεργασθούμε εξαιρετικά και δημιουργικά μαζί του. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ.ΔΕ Αθανάσιος Παπαδόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια».
-Ο Δήμαρχος, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία του Ανδρέα Αντωνόπουλου, συγκέντρωσαν στη μνήμη του και προσφέρουν, αντί στεφάνου, για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που-όπως αναφέρουν- υπηρέτησε σε όλη τη ζωή, 2.000 ευρώ.
-Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας τονίζει πως «ο Ανδρέας υπήρξε μέλος και στέλεχος του σωματείου των μπογιατζήδων από πάρα πολύ μικρός. Για την ίδρυση του Συνδικάτου των οικοδόμων στην Πάτρα, ο Ανδρέας έπαιξε
καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλα στελέχη του οικοδομικού κινήματος. Από το 1988 διατέλεσε μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου των οικοδόμων και από το 1996 έως το 2000 πρόεδρος. Ο Ανδρέας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Πάτρα για την δημιουργία και συγκρότηση του ΠΑΜΕ, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση της εργατικής τάξης και στον αγώνα για τα δίκια της»
– Ο Σύλλογος Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δ.
Πατρέων εκφράζει και δημόσια τη θλίψη του για την απώλεια του Ανδρέα Αντωνόπουλου που όπως αναφέρει «οραματίστηκε μια κοινωνία δίκαιη και υπηρέτησε σε όλο του το βίο με ξεχωριστό ήθος, αγωνιστικότητα και συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων»
-Ο Χρήστος Πατούχας, τον αποχαιρετά με ένα συγκινητικό μήνυμα επισημαίνοντας πως «αν υπήρχε δρόμος εκεί που βρίσκεσαι τώρα, θα τον βάδιζες ολόρθος, περήφανος, μόνιμα χαμογελαστός, με την καλοσύνη και την καλή σου διάθεση να ξεχειλίζει, με το κουράγιο και την δύναμη σου να τα μοιράζεις απλόχερα στους γύρω σου!»
-Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι σε μήνυμά τους επισημαίνουν «μαχητικό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, που έδινε αγώνα για την πόλη, για να γίνει πιο όμορφη, με δουλειά και δικαιώματα για τον λαό της. Δυναμικό μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ με ενωτικό, έντιμο και δημιουργικό λόγο. Συναγωνιστής και σύντροφος για τα μέλη της παράταξής του στο ΔΗΠΕΘΕ που με την πολύχρονη εμπειρία του στα δημοτικά πράγματα ήταν σίγουρο στήριγμα στη δράση μας».
-Ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς και τα μέλη της δημοτικής παράταξης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια αναφέροντας «αγνός αγωνιστής, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος υπηρέτησε με
εντιμότητα, ήθος και ανιδιοτέλεια το συνδικαλιστικό κίνημα και την τοπική
αυτοδιοίκηση. Πάντοτε πρόθυμος, και δίπλα στους δημότες έδινε καθημερινά αγώνα για την πόλη παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές διαφοροποιήσεις».
-Ο επικεφαλής της «Ώρα Πατρών» Ρώρος Γιώργος και τα μέλη της εκφράζουν επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους, τονίζοντας πως «ανιδιοτελής και παθιασμένος αγωνιστής της αριστεράς πάλεψε για τις αρχές του, την ιδεολογία του για ένα καλύτερο κόσμο»
-Τέλος η Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, Πρόεδρος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΠΔΕ αναφέρει «με τον Ανδρέα, πορευτήκαμε πολλά χρόνια στο ίδιο μετερίζι σεβόμενοι τις διαφορετικές πολιτικές και συνδικαλιστικές μας πεποιθήσεις. Υπήρξε αγωνιστής, είχε έντονη παρουσία στους αγώνες του Εργατικού Κινήματος και η συνεισφορά του ήταν σημαντική. Η μνήμη του θα παραμείνει άσβεστη…».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement