Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ευρεία επιχείρηση αποκομιδής προΪόντων κλαδέματος από εργαζόμενους του Δήμου

Published

on

Ευρεία επιχείρηση αποκομιδής προϊόντων κλαδέματος, που είχαν εναποτεθεί σε κοινόχρηστους χώρους,  πραγματοποίησαν, από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου έως και το Σάββατο 22 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι του Δήμου, σε διαμερίσματα της Πάτρας και στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσάτιδας και Ρίου.

Συγκεκριμένα από την περιοχή της Μεσσάτιδας έγινε αποκομιδή 26 φορτίων με αντίστοιχα φορτηγά. Από την περιοχή του Ρίου αποκομίσθηκαν 51 φορτία και από την περιοχή των διαμερισμάτων της Πάτρας 50 φορτία, σύνολο 127 φορτία φορτηγών.

Επειδή παρατηρείται, μετά από κάθε τέτοιο καθαρισμό, αμέσως μετά οι κοινόχρηστοι χώροι να γεμίζουν και πάλι με προϊόντα κλαδέματος και ξερά χόρτα, υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες ή οι χρήστες οικοπέδων, κήπων, αγροκτημάτων κλπ, είναι, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας, υποχρεωμένοι να περισυλλέγουν και να μεταφέρουν, με ίδια μέσα, τα προϊόντα κλαδεμάτων τους στο χώρο της Ξερόλακκας και απαγορεύεται να τα εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων και σε κοινόχρηστους χώρους.

Άλλωστε, έχει επανειλημμένα τονισθεί ότι ο Δήμος, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, δεν διαθέτει ικανό αριθμό εργαζομένων για να μπορούν να απασχολούνται διαρκώς με την αποκομιδή προϊόντων κλαδέματος. 

Ο Δήμος κάνει έκκληση σε όλους, ειδικά αυτό το διάστημα που επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι μεγάλος, να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της πρόληψης τηρώντας τους κανόνες και να μην εναποθέτουν κλαδιά και χόρτα στους δρόμους και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.  

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement