Connect with us

Μαγειρική

Γίγαντες με τσορίθο         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. φασόλια γίγαντες (μουλιασμένους από την προηγουμένη ημέρα)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

300 γρ. λουκανικάκια τσορίθο, κομμένα σε φέτες 2 εκ.

150 γρ. καπνιστό μπέικον, σε κυβάκια

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

2 κόκκινες πιπεριές

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

300 ml χυμό ντομάτας

1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τους γίγαντες και τους ρίχνετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι. Γύρω-γύρω βάζετε τα λουκανικάκια και το μπέικον. Στη συνέχεια ρίχνετε το θυμάρι, το σκόρδο, τα καρότα, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες, τον πελτέ τομάτας, τον χυμό τομάτας, την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Έπειτα ρίχνετε το κρύο νερό ώστε να καλύψει όλα τα υλικά κατά 3-4 εκ. και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ξαφρίζετε προσεκτικά το νερό. Βράζετε για 10΄. Μόλις περάσουν τα 10΄, χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 2-2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά οι γίγαντες. Στα μισά του μαγειρέματος ελέγχετε τα υγρά και προσθέτετε, αν χρειαστεί, λίγο επιπλέον καυτό νερό. Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 10΄για να ξεκουραστεί το φαγητό. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα. Ραντίζετε κάθε πιάτο με λίγο ωμό λάδι και τον χυμό λεμονιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement