Connect with us

Μαγειρική

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου αυγολέμονο              

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα)

 

Για τα κολοκυθάκια

10 μακρόστενα κολοκυθάκια για γέμισμα ή στρογγυλά

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, τον χυμό

6 ίνες σαφράν

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

450 γρ. κιμά κοτόπουλου

150 γρ. καρότο, τριμμένο

3 γεμάτες κ.σ. ρύζι καρολίνα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 αυγό

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

αλάτι, πιπέρι

 

Για το αυγολέμονο

 

3 μεγάλα αυγά

2 λεμόνια, τον χυμό

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, κόβετε το από πάνω μέρος και αφαιρείτε το εσωτερικό τους, το οποίο ψιλοκόβετε και το χρησιμοποιείτε για τη γέμιση. Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη γέμιση και τα ζυμώνετε καλά. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια. Αν περισσέψει γέμιση, την πλάθετε σε γιουβαρλάκια, τα οποία προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα γεμιστά κολοκυθάκια. Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τοποθετείτε στον πάτο τα κολοκυθάκια (και τα γιουβαρλάκια αν πλάσετε) και προσθέτετε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει καλά. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Κλείνετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 40΄. Το φαγητό πρέπει να μείνει με 5-6 κουτάλες ζωμό. Στα 35΄ βγάζετε λίγο ζωμό σε ένα μικρό μπολ και προσθέτετε το σαφράν. Ανακατεύετε καλά και ξαναρίχνετε τον ζωμό με το σαφράν μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε για 5΄ και αποσύρετε από τη φωτιά. Χτυπάτε με μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών να γίνουν σαν μαρέγκα. Προσθέτετε το λεμόνι, τους κρόκους και με μια κουτάλα παίρνετε ζωμό από το φαγητό (συνολικά 4-5 κουτάλες) και τον προσθέτετε χτυπώντας διαρκώς με αυγοδάρτη. Περιχύνετε με το αυγολέμονο, ανακινείτε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement