Connect with us

Μαγειρική

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ

Published

on

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 λίτρο γάλα

90 γρ. κορν φλάουρ

170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

50 γρ. βούτυρο

80 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη

300 γρ. μπισκότα πτι μπερ

150 γρ. γάλα, για τα μπισκότα

 

Για το σερβίρισμα

φλοίδες τριμμένης κουβερτούρας

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ένα λίτρο γάλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Σε ένα μπολ βάζετε το κορν φλάουρ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα αυγά. Ρίχνετε το 1/3 από το γάλα που έχει ζεσταθεί στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά και το αδειάζετε πάλι στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα μέρος προσθέτετε τη σοκολάτα και ενσωματώνετε. Σε ένα ταψί 20x20x5 εκ. τοποθετείτε το ένα πλάι στο άλλο τα μπισκότα που τα έχετε βουτήξει πρώτα στο γάλα. Kαλύπτετε τα μπισκότα με τη ζεστή κρέμα σοκολάτας, απλώνετε άλλη μία στρώση μπισκότα που έχετε βουτήξει στο γάλα και στρώνετε πάνω από αυτά τη λευκή κρέμα. Τελειώνετε με άλλη μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα. Aφήνετε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρετε με φλοίδες σοκολάτας και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement