Μαγειρική
Ριζότο σαν γεμιστά
Υλικά (για 4 άτομα):
300 γρ. ρύζι καρολίνα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 σκ. σκόρδο
½ κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
2 ντομάτες, τριμμένες
1.100-1.200 γρ. νερό, ανάλογα το ρύζι
½ ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. βούτυρο, και σοτάρετε 1-2 λεπτά. Χοντροκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν η μελιτζάνα και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το καρότο, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο, και τα ρίχνετετ στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με την κουτάλα και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τον πελτέ, και ανακατεύετε ξανά. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και το ρύζι, και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο. Ψιλοκόβετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, και ανακατεύετε. Προσθέτετε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται, και σερβίρετε με φύλλα δυόσμου και πιπέρι.