Μαγειρική
Σοκολατένιο επιδόρπιο με «Γεμιστά»
Υλικά (για 40 τεμάχια)
20 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας + 4 ολόκληρα για το σερβίρισμα
115 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
380 ml (σχεδόν 2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Αλέθετε τα 20 μπισκότα να γίνουν σκόνη. Βάζετε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το 1/4 της κρέμας γάλακτος σε μεταλλικό μπολ. Το στερεώνετε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί), προσέχοντας ο πάτος του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό. Αφήνετε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα. Αποσύρετε μόλις γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα και αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί. Ενσωματώνετε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε τέσσερα ποτηράκια μοιράζετε τα υλικά σε στρώσεις, βάζοντας εναλλάξ λίγο τριμμένο μπισκότο, από πάνω λίγη κρέμα, ξανά μπισκότο κ.ο.κ. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ένα ολόκληρο μπισκότο, ή εναλλακτικά διατηρείτε στο ψυγείο για 1-2 μέρες.