Connect with us

Τοπική αγορά

ΤΙΤΑΝ:Αύξηση τις πωλήσεις και την κερδοφορία του ομίλου 

Published

on

Ενοποιημένες πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 1,2 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 18,7% κατέγραψε ο όμιλος Τιτάν το α’ εξάμηνο του 2023, έναντι του α’ εξαμήνου του 2022.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 241,2 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 136,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση ύψους 77%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το τελευταίο δωδεκάμηνο (Ιούλιος 2022- Ιούνιος 2023) διαμορφώθηκαν σε 436 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι τάσεις και οι οικονομικές συνθήκες στις πολιτείες των ΗΠΑ όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος παραμένουν ευνοϊκές για τον κατασκευαστικό κλάδο, ενισχύοντας τη ζήτηση και τις τιμές. Οι τάσεις των πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων καταδεικνύουν βελτιωμένα επίπεδα ζήτησης με τις εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου να αυξάνονται κατά 3%, ενώ οι πωλήσεις των αδρανών υλικών και των προϊόντων έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν κατά 6% και 3% αντίστοιχα έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο Όμιλος καταγράφει υψηλότερα επίπεδα πωλήσεων και κερδοφορίας από τις αρχές του 2022, καταδεικνύοντας την σημασία της παρουσίας του σε συγκεκριμένες περιοχές με ανάπτυξη και του εύρους των προϊόντων που διαθέτει, καθώς και των δυνατοτήτων της καθετοποίησης των δραστηριοτήτων του. Επιπλέον επιταχύνει τα έργα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλες τις επιμέρους περιοχές, διαθέτοντας περισσότερους τύπους τσιμέντου χαμηλής περιεκτικότητας σε κλίνκερ, ενώ τα έργα στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλα τα επίπεδα παραγωγής και διανομής, αυξάνουν την παραγωγική αποδοτικότητα και τη μείωση των δαπανών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement