Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Μήδεια» στο Διεθνές Φεστιβάλ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο κοινό της Πάτρας από το Διεθνές Φεστιβάλ στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, μουσική Θέμη Καραμουρατίδη, με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Μήδειας και τον Φάνη Μουρατίδη στο ρόλο του Ιάσονα.

Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες.

Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.

Η αρχετυπική πάλη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και η σύγκρουση ανάμεσα στην αρχέγονη πίστη των όρκων και τον στείρο ορθολογισμό, αναδεικνύει την εικόνα μιας κοινωνίας με συγκεκριμένο υλιστικό προσανατολισμό. Μια αναγωγή στην Αθήνα της εποχής και στην επεκτατική πολιτική παντός καιρού, που σκοτώνει τα παιδιά της στο βωμό της δύναμης, της εξουσίας και του κέρδους.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: ΜΗΔΕΙΑ: Μαρία Κίτσου, ΙΑΣΟΝΑΣ: Φάνης Μουρατίδης, ΤΡΟΦΟΣ: Ελένη Καστάνη, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: Θοδωρής Κατσαφάδος, ΑΙΓΕΑΣ: Βαγγέλης Αλεξανδρής, ΚΡΕΟΝΤΑΣ: Λαέρτης Μαλκότσης, ΑΓΓΕΛΟΣ: Αλμπέρτο Φάις,

ΧΟΡΟΣ: Αλίκη Αβδελοπούλου, Στέλλα Ράπτη, Έλενα Χατζηαυξέντη, Μυρτώ Παπά -Αργυροπούλου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μυρτώ Καστρινάκη-Μεϊτάνη.

Συντελεστές: Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης, Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη, Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια: Kλαιρ Μπρέισγουελ, Κίνηση: Φρόσω Κορρού, Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Σωτηρόπουλος, Μουσική Διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταυριάνα Καδή, Βοηθός σκηνογράφου: Νικόλας Κανάβαρης, Βοηθός ενδυματολόγου: Κυράννα Γκιόκα, Διαφήμιση – Social Media: Renegade Media/Βασίλης Ζαρκαδούλας, Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή.

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 22€ – Μειωμένο (ΑΜΕΑ-φοιτητικό-μαθητές έως 14 ετών-άνεργοι- πολύτεκνοι) 18€.

Σημεία προπώλησης: Ταμείο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Γωνία του Βιβλίου, Discover Bookstore και viva.gr.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement